Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Február 17. 10:42, vasárnap | Helyi
Forrás: Police.hu

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

A hétvégén a határrendészek 24 külföldit tartóztattak fel.

Vonaton és közúton is próbálkozott a 12 külföldi

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartottak közös ellenőrzést 2013. február 15-én, az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében.

A 172 kilométerszelvénynél egy magyar rendszámú Opel Zafira személygépkocsit vonták ellenőrzés alá. A jármű pakisztáni utasai csupán Magyarország által kiállított humanitárius tartózkodási engedéllyel tudták igazolni magukat. Úti célként Bécs városát jelölték meg.

A négy férfi a Debreceni Befogadó Állomásról szökött meg. Ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.

Pár óra elteltével, a RailJet nemzetközi gyorsvonatról szállítottak le a Készenléti Rendőrség járőrei két moldáv férfit. Semmilyen úti okmány nem volt náluk.

Egyikükkel szemben egy európai ország által kiadott beutazási és tartózkodási tilalom volt életben. Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult velük szemben szabálysértési eljárás.

Sopronban is humanitárius engedéllyel rendelkező külföldieket vontak ellenőrzés alá a járőrök a tegnapi napon, dél körül. A négy pakisztáni férfi illegálisan, vonattal akart Ausztriába utazni. A Soproni Rendőrkapitányságra történő előállításukat követően, a Debreceni Befogadó Állomásra lettek visszairányítva.

24 órával korábban a soproni járőrök két, a GYSEV pályaudvar egyik szerelvényében megbújó iráni férfit ellenőriztek. A vasúttársaság munkatársai értesítették a rendőröket az elrejtőzött testvérpárról.

A két férfinél nem voltak okiratok. A vizsgálat megállapította, hogy a szerelvényre Görögországban jutottak fel és Németországban élő szüleikhez akartak vonattal eljutni. A fémszállító vagon ponyvájának felhasítását követően bújtak meg a raktérben. Mikor a pályaudvaron megtalálták őket, rosszullétre panaszkodtak, Elmondásuk szerint már öt napja nem ettek és folyadék bevitelük is nagyon csekély volt.

A menekültstátuszt igényelő külföldiekkel szemben a Soproni Rendőrkapitányság idegenrendészeti eljárás megindítását kezdeményezte és tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást.

12 külföldit tartóztattak fel Sopronnál és Hegyeshalomnál

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartottak közös ellenőrzést 2013. február 16-án. Délelőtt a Budapest-Bécs között közlekedő nemzetközi gyorsvonat utasai közül két, 25 és 18 éves algériai állampolgár humanitárius tartózkodási engedélyt mutatott fel személyazonosságának igazolására.

Kiderült, hogy mindketten a Debreceni Befogadó Állomás lakói. Onnan szöktek meg és Bécsbe tartottak. Sem a továbbutazáshoz szükséges úti okmánnyal, sem pedig vízummal nem rendelkeztek. Előállításukat és meghallgatásukat követően Debrecenbe kerültek visszairányításra. Ez a sikertelen kísérlet nem térítette el a két férfit az illegális határátlépéstől. Délután megint a nemzetközi gyorsvonaton próbálkoztak, ahonnan a mosonmagyaróvári határrendészek ismét leszállították őket. Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult velük szemben szabálysértési eljárás.

Éjszaka az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében állítottak meg a mosonmagyaróvári határrendészek egy VW Passat személygépkocsit. Iráni utasainak iratai nem voltak. Kiderült, hogy a két férfi, két nappal korábban már próbálkozott Magyarország területéről papírok nélkül Ausztriába jutni. A rendőrök akkor is feltartóztatták őket. Szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt.

A soproni határrendészek öt külföldi állampolgárt vontak ellenőrzésre tegnap délelőtt a GYSEV pályaudvaron. Mindannyian Ausztriába tartottak.

Közülük három pakisztáni humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezett, negyedik honfitársuk azonban semmilyen okmányt nem tudott felmutatni személyazonosságának igazolására. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a Debreceni Befogadó állomás lakói, onnan szöktek meg. Az ötödikként egy magát afgán állampolgárnak valló fiatalkorú ugyancsak nem tudta igazolni magát, ő a Fóti Gyermekotthonba került elhelyezésre. Tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett velük szemben a Soproni Rendőrkapitányság.

A GYSEV pályaudvaron még aznap éjszaka, a készenléti rendőrök is intézkedtek három pakisztáni férfival szemben. A külföldiek Szegeden kiállított humanitárius tartózkodási engedélyt adtak át a járőröknek. Érvényes okmányok nélkül tartottak Ausztriába. A kapitányságra történő előállításuk mellett ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.


Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.