Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 12. 22:35, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Rendőri ellenőrzés az osztrák és a szlovén határszakaszon

Rendőri ellenőrzés az osztrák és a szlovén határszakaszon

Az intézkedések az új koronavírus terjedésének megelőzését és a magyar emberek biztonságát szolgálják.

A kormány döntése alapján ideiglenesen visszaállított határforgalom-ellenőrzés során a rendőrök igazoltatják, és megkérdezik úticéljukról a Magyarország területére belépni szándékozókat. Mind a magyar, mind a külföldi állampolgárokat nyilatkoztatják arról, hogy fertőzött területről érkeztek -e.

A magyar állampolgárokat beléptetik Magyarország területére, majd – az utazási előzmények alapján – egészségügyi személyzet közreműködésével döntenek arról, hogy szükséges -e kéthetes hatósági házi karantén elrendelése. Fertőzés gyanúja esetén a mentőszolgálat kórházba szállítja az érintettet.

A beléptetett, Magyarországon átutazó külföldieknek a hatóságok egy úgynevezett tranzit-útvonalat határoznak meg, kijelölt pihenőhelyekkel és benzinkutakkal, hogy a lehető leggyorsabban áthaladhassanak az országon.

A Kínából, a Dél-Koreából, az Iránból és az Olaszországból személyforgalomban érkező külföldi állampolgárok beléptetését a rendőrség megtagadja.

Osztrák viszonylatban

  • Magyarország területére belépni anemzetközi forgalom számára(bármely ország állampolgárai részéről)Hegyeshalom,SopronésRábafüzesközúti határátkelőhelyeken lehetséges.
  • Amagyar és az osztrák állampolgároka már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshezKópháza,Kőszeg,BucsuésSzentpéterfaközúti határátkelőhelyeket.

Szlovén viszonylatban

  • Magyarország területére belépni anemzetközi forgalom számára(bármely ország állampolgárai részéről)Tornyiszentmiklós,Rédicsközúti határátkelőhelyeken lehetséges.
  • Amagyar és a szlovén állampolgároka már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshezPinceközúti határátkelőhelyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.