Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 11. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Rendhagyó kiállítás megnyitó

Rendhagyó kiállítás megnyitó

Rendhagyó fotókiállítás megnyitójára került sor Mosonmagyaróváron, a Hotel Lajta Park konferenciatermében.

Itt került bemutatásra Vizsy Lilla szárnypróbálgató fotós életének egy-egy szép darabja, „Csak észre kell venni azt, ami szép” mottóval és „A lélek természete” címmel.

A rendezvény születésnapi összejövetelnek indult a felnőttkor küszöbének átlépését ünneplendő, de a szülők titokban kiállítást szerveztek meghívott vendégkörrel. A vendégek közt a nagyszülők, a közeli barátok, rokonok és nem utolsó sorban Lilla iskoláinak kedvenc pedagógusai is megjelentek.

Köszöntőt mondott Cseri Józsefné, a Bolyai iskola biológia-földrajz szakos tanára, aki beszédében kiemelte Lilla általános iskolai szorgalmát és kitűnő eredményeit. A kiállítás anyagát összeállította és megnyitotta Dubi Árpád művésztanár, aki a művészetek fontosságáról és az emberi jellemre való hatásáról beszélt. Nagy Krisztina zongoratanár Over The Rainbow c. szám egy feldolgozását játszotta el zongorán a közönség megilletődött hallgatása mellett. Bakány Alexandra szavalatával járult hozzá az ünnepi esemény hangulatához. A találkozó háziasszonya és konferansza, a húg, Vizsy Napsugár volt. A kiállítás anyagát rendezte Kelemen Benő Benjámin grafikusművész és Sáfár Szabolcs DTP-operátor.

Az ünnepélyes megnyitó szavak után a kötetlen beszélgetések ideje következett álló fogadás formájában. Lillának mindenkihez volt pár kedves szava, a megjelentek pedig szívélyesen üdvözölték, apró ajándékok kíséretében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.