Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. November 29. 13:26, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Érdemes ellenőrizni a kgfb-díjakat

Érdemes ellenőrizni a kgfb-díjakat

A baleseti adó bevezetése ellenére is érdemes alaposan megfontolni egy esetleges biztosítóváltást.

Az ügyfelek ugyanis ezzel a lépéssel – akaratukon kívül – a már korábban megszerzett keresztkedvezményeikről is lemondhatnak – erre figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Azaz, egy olcsóbb kgfb drágább lakás- vagy casco-biztosítást eredményezhet, így összességében az éves biztosításra kifizetett összeg akár magasabb is lehet. Aki mégis váltani szeretne, az a jelenleg érvényben lévő kgfb-szerződését december 1-jéig tudja felmondani, új szerződését pedig december 31-ig tudja megkötni. Fontos tudni, hogy ez csak azokra vonatkozik, akiknek szerződéses évfordulója január 1-je. Azok a gépjármű-tulajdonosoknak, akiknek szerződéses évfordulója az év más napjára esik, azok az évforduló előtti 30. napig tudják biztosításukat felmondani.

Mivel a biztosítók által nyújtott kedvezményeket az online kalkulátorok csak korlátozottan tartalmazzák, ezért érdemes mindenkinek ellenőríznie ezeket a kalkulációkat a MABISZ által üzemeltett Díjnavigátor segítségével (www.dijnavigator.hu). A próbaszámítások még a kampány utolsó hetében is azt valószínűsítik, hogy bizonyos esetekben eltérések lehetnek a kalkulátorok által számított díjak és a MABISZ Díjnavigátor által bemutatott biztosítói díjak között.

A Parlament által megszavazott baleseti adót – amely a kgfb-díj 30 százaléka – a gépjármű-tulajdonosoknak az általuk fizetett díjrészletekkel együtt kell megfizetniük. Az október végén meghirdetett díjak nem tartalmazzák a balaseti adót.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: Baleseti Adó, kgfb, mabisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el