Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Január 26. 06:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Ráijesztettünk Érdre

Ráijesztettünk Érdre

Az előző bajnokság bronzérmese, az EHF Kupában vitézkedő Érd látogatott Mosonszolnokra az NB I 12. fordulójában.

Azt sejteni lehetett, hogy nem lesz gyaloggalopp a találkozó az MKC számára, és esélyesebbnek is a vendégek számítottak.

Persze nem feltartott kézzel ment ki a hazai csapat a mérkőzésre, ám az elején így is megilletődve játszott, aztán pár perc elteltével már megjött a lendület és sikerült felzárkózni az Érdhez. Köszönhető volt ez annak is, hogy Szemerey ismét fantasztikus napot fogott ki a kapuban, amit csak tudott hárított a vendégek támadásaiból. Negyed óra után 5-5-ös döntetlen volt az állás. A folytatásban is kitartott az MKC-s lendület, Dombi és Gerháth is betalált és már 8-6-ra vezettek. Ám ekkor becsúszott néhány hiba is a hazaiaknál, az érdiek pedig ezt ki is használták. Pár lerohanásból szerzett gól után máris 8-11-re mentek a vendégek. A félidőig aztán még összeszedték magukat Dombiék és egalizáltak, de az érdiek lövőkezében is volt még két találat, így 12-14-es állásról jöhetett a szünet.



A második félidőt aztán jól kezdte az MKC, nemcsak egyenlített, hanem a vezetést is megszerezte. Nagy különbséget azonban nem tudott kialakítani Varga József csapata. Hiába védett továbbra is remekül Szemerey, apró hibák folyamatosan becsúsztak, amit a vendégek könnyedén megbosszultak. 45 percnyi játék után 19-20-ra vezettek Szabó Edina lányai. A folyatásban is szoros volt a találkozó, többségében felváltva estek a gólok. Az 57. percben aztán az újabb mosonmagyaróvári kiállítás megpecsételte az MKC sorsát. A mérkőzés utolsó perceiben gyakorlatilag elég volt csak tartani az érdieknek az egy-két gólos előnyüket. A végül 22-25-re maradt az alul a Mosonmagyaróvár, a vereség ellenére azonban nagyon szépen helyt álltak a lányok, így mindenképp dicséret is illeti őket.

Varga József az MKC vezetőedzője: Nagyon bátortalanul kezdtünk, féltünk kicsit, aztán a 10. perc környékén kezdtünk magunkra találni. Lehetett volna benne meglepetés. A három gólos vereséget magunknak köszönhetjük, olyan hibákat vétettünk, pont a végjátékban, amit nem lehet. Megtettük mindazt, ami ettől a kiscsapattól elvárható, jó meccset játszottunk.

Szemerey Zsófi az MKC kapusa: Egész héten gyakoroltunk és készültünk az Érdre. Én úgy látom, hogy arra a védekező és támadó játékra csak építeni lehet, amit itt most bemutattunk. Ha ezzel az akarással és játéktudással fogunk pályára lépni a jövőben, akkor akár idegenben is elcsíphetünk pontokat, ami nekünk nagyon fontos lenne. Főleg a Budaörsön elvesztett pontok után. Menni kell tovább ebben az irányban, folytatni a munkát és az előttünk álló mérkőzéseken jól teljesíteni.

Szabó Edina az Érd vezetőedzője: Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Én úgy láttam, hogy sokkal inkább a Mosonmagyaróvárnak sikerült ránk erőltetnie a játékritmusát, nem pedig az Érdnek rájuk. Fordított esetben sokkal könnyebb találkozó lehetett volna számunkra. Persze a legfontosabb a két pont az megvan. Őszinte leszek keményen, harciasan kimentünk a pályára az elején, aztán felvette a kesztyűt az MKC, és az embereink hirtelen nagyon kicsit lettek.

Janurik Kinga az Érd kapusa: Gratulálnom kell az ellenfelünknek, mert nagyon jól játszottak és megszorongattak minket. A Mosonmagyaróvár itthon nagyon erős csapat, erre készültünk is, mégis nagyon sokat hibáztunk, amit nem szabadott volna. Nem tudtuk megtörni a hazaiakat, keményen tartották magukat, ami az ő javukra írható, de ezeket a dolgokat ki kell javítanunk a következő mérkőzésünkig.



NB I 12. forduló

Mosonmagyaróvári Kézilabda Club - Érd 22–25 (12–14)
Mosonszolnok, 350 néző.

Jv.: Hargitai G., Markó G.

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Katona 2, Dombi 6, Csala 2, Bouti 2, Kopecz, Bízik 4 (4). Csere: Wéninger (kapus), Gerháth 3, Gyimesi 3, Hajtai. Vezetőedző: Varga József

Érd: Janurik – Krpezs 6 (1), González 4, Kisfaludy, Bulatovics 1, Klivinyi 7, Fekete 2. Csere: Gridnyeva (kapus), Szabó 3 (1), Araújo 2, Kiss, Signate, Gulyás. Vezetőedző: Szabó Edina

Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/2

Utánpótlás csapataink január 27-én, pénteken játszanak majd az Érd korosztályos együtteseivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás