Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Szeptember 02. 14:15, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

Plakátkiállítás a globalizáció húsbavágó kérdéseiről

Plakátkiállítás a globalizáció húsbavágó kérdéseiről

E l f o g y a s z t j u k a j ö v ő n k?

A Mosonmagyaróvári Városi Kollégiumban augusztus 31-én, 17 órakor a tanévnyitó ünnepség keretében nyílt környezetvédelmi kiállítás, a globális neveléssel foglalkozó Anthropolis Egyesület támogatásával.

A kiállítás egy olyan regionális együttműködés keretében valósult meg, amelyben négy ország (Ausztria, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia) egy-egy civil szervezete vett részt. A bemutató célja nemcsak az, hogy felhívja a figyelmet a globalizáció néhány káros következményére.

A szervezetek az elgondolkodtatáson túl aktív cselekvésre is szeretnének ösztönözni. Ezért lett a kiállítás fő üzenete: Egyszerű döntések változtatják meg a világot! Mindennapi döntéseink egy része közvetett és gyakran káros hatással van azok életére, akik a bolygónk tőlünk távoli pontjain élnek.

Viselkedésünk akár kismértékű változtatásával is javíthatunk mások életkörülményein, lakjanak Üzbegisztántól az Amazonas-menti esőerdőkig bárhol a világon. Számtalan döntésünkkel segíthetünk. Ezeket a globális üzeneteket tizenegy óriásplakát közvetíti a látogatók részére.

A kiállítás 2011. szeptember 30-ig tekinthető meg az intézmény Gorkij utca 3. szám alatti épületében, naponta 8.00 és 20.00 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.