Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 06. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Építészhallgatók is szépítik Devecsert

Építészhallgatók is szépítik Devecsert

A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen épülő új otthonok kivitelezését befejezték.

 

A lerakókba július 4-én az érintett települések külterületeiről összesen 3640 köbméternyi szennyezett anyagot és 1104 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecseren eddig összesen 240 ingatlant bontottak le és 239 törmelékét el is szállították a depóba. A térségben tegnap 346 szakember dolgozott 155 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben-tudatta a BM OKF.

Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos mintavétel alapján Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.

A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,26 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.

A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen épülő új otthonok kivitelezését befejezték. A devecseri lakóparkban folytatták a járdák, térkövek, útátereszek telepítését, a hátsó kerteket elválasztó kerítések építését, valamint a műszaki átadáson feltárt hiányosságok javítását. Megkezdték a dísznövények telepítését, valamint az átadásra váró házak belső takarítását. A Somlóvásárhelyen megépített háznál szintén a műszaki átadás során feltárt problémák kiküszöbölésén dolgoztak, ezeket a munkákat a hálószobák meleg-burkolása és a beton száradása után tudják elvégezni.

A tegnapi napon a Devecser Város Önkormányzata által létrehozott Önkormányzati Kárrendezési és Újjáépítési Csoport három pénzbeli, nem lakóépületekben keletkezett károk enyhítését célzó támogatási szerződést kötött meg.

Július 4-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Lakóépület Tervezési Tanszék hallgatói kéthetes nyári építőtábor keretén belül Devecseren 40 méteres pergola és térképház, Kolontáron mászóvár építését kezdték meg, a munkálatokban 45 építész hallgató vesz részt.


OrientPess Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.