Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Július 15. 13:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Perre készülnek a hajóbalesetben elhunyt Dóra és Szabolcs szülei

Perre készülnek a hajóbalesetben elhunyt Dóra és Szabolcs szülei

Büntetőeljárást is indíthatnak a philadelphiai hajóbalesetben meghalt két Győr megyei fiatal szülei. A családokat egy New York-i ügyvéd házaspár képviseli. Jogi lépésekre készül a philadelphiai hajóbalesetben meghalt két magyar diák

Az ügyvédek már találkoztak a családokkal, hogy megvitassák egy esetleges polgári kereset benyújtását a vízibusz és a teherbárka balesetének felelősei ellen.

A philly.com tudósítója szerint a Rónai házaspár épp Budapesten nyaralt, amikor egy nappal a hazatérésük előtt felhívta őket a Delaware folyón történt balesetben meghalt 16 éves lány apja, akinek Rónaiék korábbi ügyfelei ajánlották az ügyvéd házaspárt. A lány családja értesítette a másik áldozat, a 20 éves fiatalember családját is. Az ügyvéd a hírportálnak azt mondta: a polgári per mellett büntetőeljárásra is lehetőség van, a lány apja pedig börtönben szeretné látni a felelősöket.

A baleset július 7-én, helyi idő szerint szerda kora délután történt, amikor egy kétéltű városnéző busz motorja leállt, majd a Delaware folyón veszteglő járműnek nekiment egy több mint 80 méteres uszály. A felborult és elsüllyedt vízibuszon 37-en voltak, közülük 35 embert kimentettek, ketten viszont eltűntek. A két magyar diák, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember holttestét több mint egynapi keresés után találták meg a folyóban.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.