Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2015. Március 28. 15:57, szombat | Helyi
Forrás: Saját

Nem csak Karácsonykor jó dolog adni!

Nem csak Karácsonykor jó dolog adni!

Megtelt a Flesch Károly Kulturális Központ parkolója szombat délelőtt, tavaszi ruha- és ételosztást szervezett Mosonmagyaróváron a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ).

A szervezet Győr-Moson-Sopron megyei aktivistái mintegy 500 adag meleg ételt osztottak ki a rászorulók között, tartós élelmiszer csomagjaik pedig 149 nehéz sorsú helyi családhoz jutottak el. Az esemény jó hangulatban telt, melyhez nagyban hozzájárult az önkéntesek vidámsága és lelkesedése.

Egy héttel húsvét előtt, 2015. március 28-án szervezett ruha- és ételosztást Mosonmagyaróváron a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A jótékonysági eseményen csaknem 1 tonna tartós élelmiszert, 1,3 tonna burgonyát és 900 kg ruhát osztottak szét a szervezet aktivistái. A valóban rászorulók megtalálásában a helyi Önkormányzat is segítő kezet nyújtott, Dr. Árvay István Polgármester személyesen is támogatta a szervezést.

A Szeretetszolgálat gulyáságyúja segítségével mintegy 500 adag paprikás krumpli készült el, melyet a hűvös időben legtöbben gyermekeikkel együtt fogyasztottak el. A győri HISZ tulajdonában lévő gulyáságyú már a 2013-as győrújfalui árvíz idején is a Katasztrófavédelem élelmiszerbiztosításáért felelt, jelenleg megyei karitatív célokat szolgál, és rendszeresen bevetésre kerül a Polgári Védelem árvízvédelmi gyakorlatain is.

A Hit Gyülekezete mosonmagyaróvári felekezete rendszeres adományokkal támogatja a Családok Átmeneti Otthonát, tavaly év végén pedig a mosoni Idősek Otthonában szervezett jótékonysági süteményosztást.

Az InfoMosonmagyaróvárnak Polgár András, a Hit Gyülekezete helyi vezetője adott interjút:

„Annak apropóján vagyunk itt, hogy Húsvét előtt szeretnénk a rászorulókat egy kis könnyebbséghez juttatni ruhaadományokkal, élelmiszeradományokkal. Nem is gondolnánk, mennyi szükség és lehetőség van körülöttünk az adományozásra, csak észre kell vennünk őket a mindennapokban is!”

Milyen munka előz meg egy ehhez hasonló jótékonysági eseményt?

Most például volt olyan, aki 1 tonna burgonyát ajánlott fel és ezt a tagok szortírozták 3 kilós zsákokba. De a ruhák is komoly szelektáláson mentek keresztül. Fontos az, hogy tiszták legyenek, ne legyenek elszakadva – hogy ha bárki visz most innen ruhát, ne alázza meg az, hogy ilyet kell viselnie. Jelenleg itt a helyszínen is több, mint 60 önkéntes dolgozik és segít.

Honnan érkeztek az adományok?

Ezek mind a tagok adományai. Természetesen nyitottak vagyunk külső felajánlásokra is, van arra is példa, de itt most kifejezetten a tagjaink adományai kerülnek szétosztásra.

Úgy tűnik, nagyon jó a hangulat...

Sokan vagyunk, jó a hangulat is és étvágy is van, úgy látom! – mosolygott András, végül megkért, hogy tolmácsoljam jókívánságait olvasóinknak: „Szeretettel köszöntöm a mosonmagyaróváriakat és nagyon boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok!”

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .