Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. Október 26. 08:36, hétfő | Helyi

Megemlékezés a mosoni temetőben

Megemlékezés a mosoni temetőben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mosoni áldozataira emlékeztek október 25-én, vasárnap délelőtt a mosoni temetőben.

Ünnepi műsort a Glück Frigyes és a Haller iskola tanulói adtak, aminek keretében nem magyar, hanem külföldi írók, diplomaták és személyek 1956-os megemlékezéseit elevenítették fel.

Az ünnepségen, a hagyományokhoz híven Bárdics Tihamérról, Ferenczi Lajosról, Domonkos Antalról, Gyécsek Istvánról, Hornyák Béláról, Paár Jenőről, Wachtler Lajosról, Wilhelm Mihályról és Wojnesitz Istvánnéról emlékeztek meg. Beszédet Frauhanmer Csaba, imát az áldozatokért Zsódi Viktor mondott.

A mosoni áldozatok tiszteletére 2008-ben helyeztek el egy emléktáblát a mosoni temetőben, a Mosonmagyaróvári 56-os Egyesület és a Mosoni Polgári Kör közös összefogásában, a Tánczos és a Lunczer család támogatásával. A vasárnapi megemlékezés végén a tisztelet koszorúit is elhelyezték az emléktáblánál.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 14:45, csütörtök | Helyi

Megnyílt a BágerRing

A Báger-tó több éves rehabilitációjának része volt, egy futópálya kialakítása is, amit már hivatalosan is használhatnak a futók. A BágerRing a CLLD pályázat keretein belül valósult meg.

2020. November 26. 14:13, csütörtök | Helyi

Benzinkutat akart kirabolni, elfogták a rendőrök

Több hónapos adatgyűjtés, tanúkutatás után, sikerült elkapniuk a rendőröknek azt a 31 éves mosonmagyaróvári férfit, aki még áprilisban akart egy benzinkutat kirabolni.

2020. November 25. 14:04, szerda | Helyi

Hídlezárás és aszfaltozás a Kálnoki úton

Marási, aszfaltozási munkákat végez a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. az Aranyossziget út és a Rév utca közötti szakaszon.

2020. November 24. 09:30, kedd | Helyi

Pozitív lett a drogteszt, kábítószert találtak az autóban a rendőrök

Hétfő éjjel ellenőriztek a rendőrök egy autóst és utasát Mosonmagyaróváron, akiknél kábítószergyanús anyagokat találtak.