Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2021. Augusztus 25. 10:16, szerda | Helyi

Kresz pályát avattak a Vackor óvodában

Kresz pályát avattak a Vackor óvodában

Körforgalomból, gyalogátkelőhelyből, valamint közlekedési táblákból álló kresz pályát adtak át a Vackor Óvodában augusztus 24-én. Az új kresz pálya a Példa Egyesület segítségével valósulhatott meg.

A Kresz pálya hivatalos átadásán dr. Árvay István polgármester elmondta, az elmúlt években a város valamennyi önkormányzati fenntartásban lévő óvodája megújut kívül-belül, így már méltó körülmények között gondoskodhatnak a gyerekekről. Ezért is nagy öröm, hogy az óvodákban már megfogalmazódhatnak olyan igények, amik például egy kresz pálya létrehozására irányulnak.

A kresz pálya a négy éve működő Példa Egyesület jóvoltából készülhetett el, ugyanis az egyesület 2019-ben kereste meg az óvodát azzal a céllal, hogy segítsék őket. Az igény egy kresz pálya iránt fogalmazódott meg, az elmúlt két évben pedig több eseményen is ennek érdekében szervezett gyűjtést az egyesület - mondta el az átadón Mészely Réka, a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért elnöke.A kresz pálya összesen 2 millió forintból készült el a nyáron, ehhez a Példa Egyesület 1 millió 150 ezer forint támogatást nyújtott.

Mivel a Vackor Óvodába főként a városközpontban élő gyermekek járnak, így tökéletes lehetőség számukra, hogy elsajátítsák a szabályos közlekedés alapjait már minél korábban.

Szombaton egy órától a Flesch Központban szervei meg az egyesület egészségnapját, ahol a befolyt összegből szintén a város óvodáit támogatják majd.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 20. 11:09, hétfő | Helyi

Hercegek, grófok, bárók: Titokzatos arisztokraták városunkban

Hercegek, grófok, bárók: Titokzatos arisztokraták városunkban címmel Kimlei Péter helyismereti könyvtáros tart előadást a Huszár Gál Városi Könyvtárban november 24-én, pénteken 17 órai kezdettel.

2023. November 02. 08:10, csütörtök | Helyi

Árnyainktól nem szabadulhatunk: Beszélgetés Reisinger Attilával

Reisinger Attila: Árnyak között címet viselő legújabb kötetét november 16-án, csütörtökön 16 órától mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A beszélgetőtárs Tuba László, az esten közreműködik Vitéz Vilmos.

2023. Október 11. 08:26, szerda | Helyi

Ferencz Tibor új könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A Huszár Gál Városi Könyvtárban mutatják be Ferencz Tibor 11. múltidéző könyvét október 20-án, pénteken 16 órakor.

2023. Október 04. 08:29, szerda | Helyi

Deák Ferenc és kortársai emlékkiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Deák Ferenc születésnapján, október 17-én nyílik az a kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban, amellyel nem csupán a 220 éve született államférfiról, hanem kortársairól is megemlékeznek.