Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2021. Augusztus 25. 10:16, szerda | Helyi

Kresz pályát avattak a Vackor óvodában

Kresz pályát avattak a Vackor óvodában

Körforgalomból, gyalogátkelőhelyből, valamint közlekedési táblákból álló kresz pályát adtak át a Vackor Óvodában augusztus 24-én. Az új kresz pálya a Példa Egyesület segítségével valósulhatott meg.

A Kresz pálya hivatalos átadásán dr. Árvay István polgármester elmondta, az elmúlt években a város valamennyi önkormányzati fenntartásban lévő óvodája megújut kívül-belül, így már méltó körülmények között gondoskodhatnak a gyerekekről. Ezért is nagy öröm, hogy az óvodákban már megfogalmazódhatnak olyan igények, amik például egy kresz pálya létrehozására irányulnak.

A kresz pálya a négy éve működő Példa Egyesület jóvoltából készülhetett el, ugyanis az egyesület 2019-ben kereste meg az óvodát azzal a céllal, hogy segítsék őket. Az igény egy kresz pálya iránt fogalmazódott meg, az elmúlt két évben pedig több eseményen is ennek érdekében szervezett gyűjtést az egyesület - mondta el az átadón Mészely Réka, a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért elnöke.A kresz pálya összesen 2 millió forintból készült el a nyáron, ehhez a Példa Egyesület 1 millió 150 ezer forint támogatást nyújtott.

Mivel a Vackor Óvodába főként a városközpontban élő gyermekek járnak, így tökéletes lehetőség számukra, hogy elsajátítsák a szabályos közlekedés alapjait már minél korábban.

Szombaton egy órától a Flesch Központban szervei meg az egyesület egészségnapját, ahol a befolyt összegből szintén a város óvodáit támogatják majd.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 14:27, csütörtök | Helyi

Elfogták a hegyeshalmi rongálót

Elfogták a rendőrök azt a 34 éves férfit, aki nemrégiben több tulajdont is megrongált Hegyeshalomban.

2023. Március 21. 13:26, kedd | Helyi

Rendhagyó technika-történet óra

Dr. Kocsis Sándor gyémántdiplomás gépészmérnök rendhagyó technikatörténeti órát tart a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti olvasóterében március 28-án, kedden 17 órától.

2023. Március 21. 10:41, kedd | Helyi

Ittasan vezetett, veszélyesen előzött - Négy és fél évet is kaphat a szentesi férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki még 2022 nyarán okozott balesetet Hegyeshalomban ittasan.

2023. Március 20. 10:23, hétfő | Helyi

Elérhetők az adóbevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.