Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2020. November 30. 09:55, hétfő | Helyi

Illegális hulladéklerakás miatt emelnek vádat három férfi ellen

Illegális hulladéklerakás miatt emelnek vádat három férfi ellen

Injekciós tűket, izomnövelő gyógyszereket, hormon tartalmú készítményeket dobott ki egy férfi Bezenye határában. Ellene és két román férfi ellen emelnek vádat, illegális hulladéklerakás miatt.

A vádirat szerint, a 34 éves férfi Bezenye határában lévő erdő szélére olyan gyógyszereket is eldobott, amik citotoxikus és citosztatikus gyógyszerek voltak, ezek pedig veszélyes hulladéknak minősülnek.

A másik tényállás szerint a megvádolt két román állampolgár Ausztriában egy ház takarítását vállalták el, majd 70 € ellenében felajánlották a tulajdonosnak, hogy a hulladék elhelyezéséről gondoskodnak. A háztartási hulladékból, ruhákból, alumíniumból álló szemetet azonban Magyarországra hozták és egy Hegyeshalomhoz tartozó külterületi részen, egy erdősávban hátrahagyták.

A bűncselekmények elkövetését valamennyi vádlott elismerte.

Az ügyészség a vádlottakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja, a veszélyes hulladékot elhelyező férfit minősített cselekménnyel.

A nyomozásokat mindkét esetben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság folytatta le, míg az ügyek érdemében várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 12:23, csütörtök | Helyi

Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése Budapesten

Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése, a 34 éves nő hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáját - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

2021. Január 21. 09:33, csütörtök | Helyi

Óvár Battle 2019.

Még 2019-ben volt lehetőségük a magyar és a határon túlról érkező break-táncosoknak összemérni tudásukat Mosonmagyaróváron.

2021. Január 21. 09:27, csütörtök | Helyi

Közösségépítés a gasztronómián keresztül

Ismét a gasztronómiáé és a kulturális programoké volt a főszerep 2020. július 24. és 26. között Mosonmagyaróváron, a Vár-tónál, a Szigetköz Piknik – Food Truck Show keretein belül.

2021. Január 21. 09:18, csütörtök | Helyi

Édes ízek hétvégéje

A „Több-Lábon” Egyesület szervezte meg 2020. szeptember 19-20. között az Édes Ízek Hétvégéjét a mosonmagyaróvári Flesch Központban. A kétnapos bemutató és verseny több száz embert vonzott.