Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2021. Szeptember 14. 10:25, kedd | Helyi

Négy településen lesz ivartalanítási akció, a Magyar Falu Programnak köszönhetően

Négy településen lesz ivartalanítási akció, a Magyar Falu Programnak köszönhetően

Az 5000 lakosnál kevesebbet számláló települések pályázhattak ivartalanítási akció finanszírozására a Magyar Falu Program keretében. Térségünkben négy település vesz részt a programban.

A Magyar Falu Programban 500 millió forintot írtak ki az ivartalanítási akciók támogatására. Térségünkből négy település, Dunasziget, Kimle, Püski és Várbalog pályázott sikeresen, akik részt vesznek a programban.

Győr-Moson-Sopron megyében az alábbi települések pályáztak sikeresen:
Agyagosszergény, Árpás, Bágyogszovát, Beled, Bogyoszló, Bősárkány, Csapod, Dör, Enese, Fertőszentmiklós, Gönyű, Győrladamér, Győrszemere, Győrújfalu, Győrzámoly, Jobaháza, Koroncó, Lövő, Maglóca, Nagyszentjános, Nemeskér, Nyúl, Osli, Öttevény, Pázmándfalu, Potyond, Rábapordány, Rábatamási, Szárföld, Szilsárkány, Tarjánpuszta, Tárnokréti, Tét, Vág, Veszkény, Völcsej, Zsira.

Az országos lista itt található:

https://cdn.kormany.hu//uploads/sheets//b/be/bee/beefc7afa7d519900349ee11e37ba84.pdf

A Menedék Állatvédő Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy éljenek a lehetőséggel és ivartalaníttassák kedvenceiket, amennyiben eddig még nem tették meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 09:13, péntek | Helyi

Mosonmagyaróváron is indul a Zöld Busz Program

2021. Október 21. 11:41, csütörtök | Helyi

Az év koncertje Mosonmagyaróváron

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János lép színpadra Mosonmagyaróvárra november 5-én, egy igazán utánozhatatlan koncerttel.

2021. Október 21. 10:56, csütörtök | Helyi

Látogatási tilalom a Karolina Kórház - Rendelőintézetben

A betegek védelme érdekében, megelőző intézkedésként, október 25-től visszavonásig, látogatási tilalmat rendel el Dr. Takler Ágnes főigazgató a Karolina Kórház - Rendelőintézet teljes területén.

2021. Október 20. 14:55, szerda | Helyi

Kémiatanárokat díjazott a Richter

22. alkalommal adták át a Magyar Kémiaoktatásért díjakat. A díjazottak között van Szabóné Sári Zsuzsanna, a Kossuth gimnázium tanára is.