Városlista
2021. szeptember 18, szombat - Diána

Hírek

2021. Szeptember 14. 10:25, kedd | Helyi

Négy településen lesz ivartalanítási akció, a Magyar Falu Programnak köszönhetően

Négy településen lesz ivartalanítási akció, a Magyar Falu Programnak köszönhetően

Az 5000 lakosnál kevesebbet számláló települések pályázhattak ivartalanítási akció finanszírozására a Magyar Falu Program keretében. Térségünkben négy település vesz részt a programban.

A Magyar Falu Programban 500 millió forintot írtak ki az ivartalanítási akciók támogatására. Térségünkből négy település, Dunasziget, Kimle, Püski és Várbalog pályázott sikeresen, akik részt vesznek a programban.

Győr-Moson-Sopron megyében az alábbi települések pályáztak sikeresen:
Agyagosszergény, Árpás, Bágyogszovát, Beled, Bogyoszló, Bősárkány, Csapod, Dör, Enese, Fertőszentmiklós, Gönyű, Győrladamér, Győrszemere, Győrújfalu, Győrzámoly, Jobaháza, Koroncó, Lövő, Maglóca, Nagyszentjános, Nemeskér, Nyúl, Osli, Öttevény, Pázmándfalu, Potyond, Rábapordány, Rábatamási, Szárföld, Szilsárkány, Tarjánpuszta, Tárnokréti, Tét, Vág, Veszkény, Völcsej, Zsira.

Az országos lista itt található:

https://cdn.kormany.hu//uploads/sheets//b/be/bee/beefc7afa7d519900349ee11e37ba84.pdf

A Menedék Állatvédő Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy éljenek a lehetőséggel és ivartalaníttassák kedvenceiket, amennyiben eddig még nem tették meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 12:33, péntek | Helyi

Háromszáz millió forintos fejlesztés a vízi sporttelepen

A városfejlesztés aktuális kérdései címmel Árvay István polgármester tartott előadást, a Városvédő Egyesület nyilvános programján. A Flesch Központba várták az érdeklődőket, ahol szó volt a vízitelep fejlesztéséről is.

2021. Szeptember 16. 11:58, csütörtök | Helyi

Körözés alatt álltak, elfogták őket a rendőrök

A rendőrök Győr-Moson-Sopron megyében öt férfit fogtak el, közülök kettőt Mosonmagyaróváron.

2021. Szeptember 15. 08:31, szerda | Helyi

Junior Prima Díjat vehetett át Rujder Vivien

Hat fiatal művészt díjaztak Junior Prima Díjjal színház- és filmművészeti kategóriában szeptember 14-én. A díjazottak között szerepel a mosonmagyaróvári Rujder Vivien is.

2021. Szeptember 10. 12:13, péntek | Helyi

Közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje

A NAV áprilisig értesített mindenkit, akinek gépjárműadót kell fizetnie az idei gépjárműadóval kapcsolatos változásokról és az aktuális összegekről. Az adó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni