Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. Október 16. 13:11, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Városi Tv

Év végére elkészülhet az egykori Mofém-kultúrház

Év végére elkészülhet az egykori Mofém-kultúrház

A tervek szerint az év végére befejeződhetnek az egykori Mofém-kultúrház felújítási munkálatai, jövőre pedig a vendégek előtt is kinyithatja kapuit a város új rendezvényközpontja.

Folyamatosak a munkálatok a több mint egy évtizedik üresen álló, egykori Mofém Katona József Művelődési Házban. Az épületet az önkormányzat vásárolta meg, jelenleg pedig külső-belső felújításon esik át.

A munkálatok során már megújult az elektromos- és fűtéshálózat, a burkolat, új színt kapott a homlokzat, de kicserélték már a tetőt, a nyílászárókat, és napelemeket is elhelyeztek az épületre. Már csak a burkolási munkálatok, illetve a parkolóépítés és környezetszépítés van hátra, így akár már év végére is elkészülhet az új épület. Ezt követően már csak a színpadtechnikai eszközök beszerzése lenne hátra, 2021-től pedig bálokat, esküvőket szerveznének az épületben, valamint a helyi színjátszó társulat is itt kapnak helyet.

A Mofém-kultúrház felújítása a Futurát is érinti, ugyanis a két intézmény összevontan, egy különálló, költségvetési szerv keretében üzemelnek a jövőben - erről a képviselő-testület döntött legutóbbi ülésén. Az új költségvetési szerv december 31-vel létrejön, a remények szerint pedig a két intézmény közösen, akár még profit is termelhet évek múlva.

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió összefoglalója:

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 14:45, csütörtök | Helyi

Megnyílt a BágerRing

A Báger-tó több éves rehabilitációjának része volt, egy futópálya kialakítása is, amit már hivatalosan is használhatnak a futók. A BágerRing a CLLD pályázat keretein belül valósult meg.

2020. November 26. 14:13, csütörtök | Helyi

Benzinkutat akart kirabolni, elfogták a rendőrök

Több hónapos adatgyűjtés, tanúkutatás után, sikerült elkapniuk a rendőröknek azt a 31 éves mosonmagyaróvári férfit, aki még áprilisban akart egy benzinkutat kirabolni.

2020. November 25. 14:04, szerda | Helyi

Hídlezárás és aszfaltozás a Kálnoki úton

Marási, aszfaltozási munkákat végez a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. az Aranyossziget út és a Rév utca közötti szakaszon.

2020. November 24. 09:30, kedd | Helyi

Pozitív lett a drogteszt, kábítószert találtak az autóban a rendőrök

Hétfő éjjel ellenőriztek a rendőrök egy autóst és utasát Mosonmagyaróváron, akiknél kábítószergyanús anyagokat találtak.