Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2021. Március 04. 17:19, csütörtök | Helyi

Bezárnak az üzletek, az óvodák és az általános iskolák

Bezárnak az üzletek, az óvodák és az általános iskolák

Szigorít az intézkedéseken a kormány - jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Bezárnak az óvodák és az általános iskolák április 7-ig, a középiskolai és az egyetemi oktatásban nem lesz változás. Jövő hétfőtől, vagyis március 8-tól 22-ig az üzleteket is bezárják. Kivételek ez alól az élelmiszerboltok, a drogériák, a patikák és a benzinkutak. Március 8-tól március 22-ig a magán egészségügyi szolgáltatásokon kívül minden szolgáltatás szünetel. Két hétre bezárják a konditermeket is. Az igazolt sportolók edzéseit, meccseit kizárólag zárt kapuk mögött lehet megtartani. Gulyás Gergely elmondta: a munkavégzés lehetséges, azonban arra kérik a munkáltatókat, hogy amennyiben van mód rá, biztosítsák az otthoni munkavégzést. A maszk használata szabadtéren mindenhol kötelező. Szigorítják a határátlépést is a személyforgalomban. A részletekről holnap adnak tájékoztatást. Gulyás Gergely hozzátette: a nyitás már március 22-től meg fog kezdődni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 11:01, csütörtök | Helyi

Májusban ismét tavaszi lomtalanítás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tavasszal is megszervezi a lomtalanítást a városban:

2021. Május 06. 08:17, csütörtök | Helyi

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

165 kilométer megtétele volt a cél május 1-jén és 2-án, az Apa-lánya bringatúra keretében. A kezdeményezést Szani Ferenc és lánya indították, hogy felhívják az autizmussal élőkre a figyelmet.

2021. Május 04. 10:55, kedd | Helyi

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek.

2021. Május 04. 08:23, kedd | Helyi

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Telephelyeken hagyott autókkal okozott balesetet, panziók szobájából lopott, de egy általános iskolába is betört az a 23 éves férfi, akinek 23 bűncselekmény miatt kell felelnie