Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2015. Október 27. 13:11, kedd | Helyi
Forrás: Rajkai Takarékszövetkezet

PénzSztár verseny

PénzSztár verseny

November 4-én kerül sor a PénzSztár verseny selejtezőjére.

A selejtező 20+2 helyszínen zajlik párhuzamosan. A hazai csapatok a 19 megyében és Budapesten mérik össze a tudásukat. A határon túli magyar csapatok két magyarországi helyszínen versenyeznek: az egyik helyszínen a kelet-kárpát-medencei csapatok, a másikon pedig a dél-kárpát-medencei csapatok. A bejutott 100 hazai és 10 határon túli magyar csapatnak minden helyszínen ugyanazokat az írásbeli és szóbeli feladatokat kell megoldaniuk.
A 100 hazai csapatból 28 mehet tovább a középdöntőbe: a budapesti és a megyei győztesek, illetve rajtuk kívül 6 régióból az oda tartozó 3-3 megye legjobb második helyezettje, a közép-magyarországi régióból pedig a budapesti és a Pest megyei 2. helyezett. A 10 határon túli magyar csapatból 4 mehet tovább: mindkét helyszínről a győztes és a második helyezett csapat.



A selejtező menete:

∙ 13 órától résztvevők érkezése

A versenyzőket egy asszisztens regisztrálja. A regisztrációhoz szükséges a tanulói jogviszonyt igazoló érvényes diákigazolvány vagy ennek hiányában az iskola által kiállított hivatalos iskolalátogatási igazolás.

∙ 14 órakor kezdődik a verseny
Miután minden csapat elfoglalta a helyét annál az asztalnál, amelyen a névtáblája szerepel, pontosan 14 órakor kezdetét veszi a verseny. A játékvezető köszönti a csapatokat és a vendégeket, röviden ismerteti a játék célját, bemutatja a zsűrit, kinyitja a versenyfeladatokat tartalmazó borítékokat és átadja a zsűri tagjainak.

∙ 15 órakor szünet
A játék félidejében 20 perces szünetet tartunk. Fontos, hogy a szünet vége minden helyszínen egyszerre legyen, ezért csúszás esetén a szünet idejével lehet gazdálkodni, hogy sehol ne legyen lemaradás. Annak érdekében, hogy a csapatoknak elegendő ideje maradjon pihenőt tartani, enni, inni, mosdóba menni, kérjük, hogy a játékidővel mindenhol úgy gazdálkodjanak, hogy a szünetből ne kelljen sokat elvenni.

∙ 16 órakor alap játékszakasz vége
A régiós összesítés alapján dől el, hogy a győzteseken, illetve a budapesti, a Pest megyei és a határon túli 2. helyezetteken kívül melyik régióban melyik megyei 2. helyezett csapat jut tovább a következő fordulóba, ezért meg kell várni, hogy minden helyszínen legyen eredmény. A forgatókönyv betartása biztosítja, hogy nagy különbségek ne legyenek, sehol ne kelljen más helyszínre sokat várni. Az alap játékszakasz lezárását követően egyeztetés zajlik az eredményekről a Versenyközponttal. Amíg egy-egy régión belül minden helyszínről megérkeznek az eredmények, a játékvezető szünetet rendelhet el. Ha a régión belül a megyei 2. helyezett csapatok között holtverseny alakul ki, szétlövésre kerül sor a továbbjutó meghatározása érdekében.

∙ 16 és 17 óra között verseny befejezése, eredményhirdetés, díjkiosztás
A játékvezető tájékoztatja a továbbjutókat a regionális középdöntővel kapcsolatos teendőkről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .