Városlista
2022. december 6, kedd - Miklós

Hírek

2022. Augusztus 15. 08:57, hétfő | Helyi
Forrás: mosonmagyarovar.hu

Partnerségi egyeztetés

Partnerségi egyeztetés

Mosonmagyaróvár is jogosult a komplex és fenntartható városfejlesztési feladataik elvégzéséhez szükséges pályázati támogatásra. A város 2,736 milliárd forint forrást vehet igénybe meghatározott célokra.

A TOP Plusz-1.3.1-21 Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása pályázat benyújtásához előbb el kell készíteni a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát (FVS) és TOP Plusz Városfejlesztési Programtervet (TVP).

A két dokumentumot a PM Irányító Hatósága által kiadott módszertani kézikönyv szerinti tartalommal és mellékletekkel kellett elkészíteni. Ezzel együtt le kellett folytatni számos egyeztetési eljárást is. Több munkacsoport ülésezett, a lakossági mellett intézményi kérdőíves közvélemény kutatást is lefolytattunk, bekértük a helyi szolgáltatók és szomszédos önkormányzatok középtávú fejlesztési terveit.

Az FVS megalapozó és stratégiai munkarészének felépítése a módszertani kézikönyv szerinti, tartalmilag a város hosszú távú céljainak és fejlesztési terveinek megfelelően lett feltöltve. A megalapozó munkarész részletesen bemutatja a város jelenlegi állapotát, a stratégiai munkarész ismerteti a beavatkozási lehetőségeket az egyes területeken.

Az FVS kiemelten foglalkozik a digitális illetve a zöld átállással, utóbbinál a klímavédelmi feladatokkal is. A TOP Plusz Városfejlesztési Programterv már konkrét beruházásokat nevesít, melyekre a támogatás – további pályázat nélkül – lehívható. A 2,736 Mrd Ft forrás négy „zsebben” elosztott. A prioritást élvező beruházások mellett tartalékokat is meg kellett jelölni. A programterv értelemszerűen nem tartalmazza az önkormányzat összes fejlesztési terveit, hisz vannak olyan beruházások (pl. Kálnoki út – Halászi út/Erzsébet királyné út csomópont összekötése új úttal), melyekre a támogatás egésze sem elegendő.

A dokumentációk egyeztetési változatának lakossági partnerségi egyeztetését a település-fejlesztéssel, a településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 2/2018. (II. 8.) önkormányzati rendeletben foglaltak alkalmazásával folytatjuk le.

A partnerségi egyeztetés során a város lakói, a gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak képviselői észrevételt, javaslatot tehetnek a dokumentációk tartalmával kapcsolatban. Ezeket 2022. augusztus 18. 12 óráig lehet eljuttatni a városi főépítészhez levélben (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u.11.) vagy emailben (kitley.tibor@mosonmagyarovar.hu).

A dokumentációk elérhetők a város honapján, az Önkormányzat oldalon, balra lenn a Településfejlesztési tervek mappában

(http://mosonmagyarovar.hu/onkormanyzat/telepulesfejlesztesi_eszkozok.html) illetve megtekinthetők a városi főépítésznél ügyfélfogadási időben, előzetes bejelentkezést követően.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 11:37, hétfő | Helyi

Még lehet jelentkezni a LED-csereprogramra

Elindult Mosonmagyaróváron is a LED-csereprogram, amire november 30-ig lehet jelentkezni.

2022. November 14. 07:47, hétfő | Helyi

Hat éves kislányt keres a rendőrség

Pérről tűnt el vasárnap délután egy 6 éves kislány, nagy erőkkel keresi a rendőrség.

2022. November 11. 10:00, péntek | Helyi

Terelésre kell számítani az M1-es autópályán

Az M1-es autópályán Hegyeshalom határátkelőhelynél útjavítási munkálatok miatt terelés várható.

2022. November 07. 14:09, hétfő | Helyi

Őszi lomtalanítás változásokkal

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ősszel is megszervezi a lomtalanítást a városban: