Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 31. 07:42, szerda | Helyi
Forrás: Mosonmagyarovar.hu

Pályázati felhívás - 2013. évi panelpályázatok támogatása

Pályázati felhívás - 2013. évi panelpályázatok támogatása

Mosonmagyaróvár Önkormányzata pályázatot hirdet az iparosított technológiával épített lakóépületek széndioxid-kibocsátás csökkenést és energia-megtakarítást eredményező....

....2013. évi korszerűsítésének, felújításának támogatására.

I. A támogatás célja
A támogatás célja az 1992. július 01. előtt kiadott építési engedély alapján iparosított technológiával épített lakóépületek energia-megtakarítást eredményező felújítása, illetve ezen lakóépületek gépészeti rendszereinek, berendezéseinek felújítása és korszerűsítése, valamint megújuló energiafelhasználás növelése céljából történő berendezések telepítése. A pályázat szempontjából iparosított technológiával épült lakóépületnek tekintendő a panel, a közép- és nagyblokk, az alagútzsalu, az öntött, a vasbeton vázas és az egyéb, előregyártott technológia felhasználásával épített lakóépület.
A pályázat önkormányzati forrásául Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi költségvetési rendeletében elkülönített pénzeszköz szolgál.

II. A pályázók köre
Pályázatot nyújthatnak be a társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú lakóépületeik széndioxid-kibocsátás csökkenést és energia-megtakarítást eredményező felújítására.

III. Támogatható tevékenységek köre
A pályázati támogatás keretében minden olyan energiahatékonysági intézkedés támogatható, melynek széndioxid-kibocsátás csökkentése mérhető, illetve energetikai hatékonyságjavító hatása az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006 (V.24.) TNM rendelet szerint igazolható. A beruházást követően az épület az eredetinél lényegesen jobb széndioxid-kibocsátási adatokkal és energiahatékonysággal kell rendelkezzen.
A támogatható tevékenységek a következők:
Nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítása vagy cseréje
Homlokzatok és födémek hőszigetelése
Épületgépészeti rendszerek korszerűsítése, felújítása (fűtés, HMV, szellőzés, hővisszanyerős szellőzés, társasház közös villamos hálózata, felvonók), különös képpen az elavult, magas villamosenergia fogyasztású légcserét biztosító gépi szellőző rendszerek korszerűsítése.
A megújuló energiafelhasználás növelése, a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházások az energiatermelésre, a tárolásra, az energia szállítására és a hálózatba való esetleges visszatáplálására
Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló, vagy árnyékvető szerkezetek beépítése (gépi hűtés nem támogatható)
Az épületek lodzsáinak beüvegezése a szoláris nyereségek passzív hasznosítására

IV. A pályázat tárgya és benyújtásának módja

A pályázat tárgya:
A pályázat tárgya csak teljes épület, vagy dilatációval határolt épületrész (a továbbiakban: épület, vagy épületrész) lehet.

A pályázat benyújtásának módja:
A pályázat egylépcsős, mivel ebben az időszakban nincs érvényben állami pályázati kiírás e tárgykörben.
Az önkormányzat nyilvános pályázatot ír ki az iparosított technológiával épített lakóépületek széndioxid-kibocsátás csökkenést eredményező energiatakarékos felújításának támogatására, amelyben meghatározza a nyújtani kívánt támogatás mértékét, formáját és feltételeit, továbbá az önkormányzati közreműködés módját, eszközeit.
A pályázó társasházak és lakásszövetkezetek felújítási pályázatukat az önkormányzat felé nyújtják be, amennyiben vállalják a felújítási költségek saját erőből történő finanszírozását.

További részletek és letölthető páylázati dokumentumok itt: http://mosonmagyarovar.hu/1993/hirek.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.