Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 23. 08:11, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Parti-túra címmel öt különleges zenei eseményből álló rendezvénysorozat várja a szabadtéri koncertek kedvelőit augusztusban Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

A zenekedvelők az utolsó nyári hónapban gazdag palettáról válogathatnak, hiszen filmzene, forró latin dallamok és Orff Carmina Buranája mellett a könnyedebb retró műfaj is hallható lesz szimfonikus zenekari hangzásban - mondta el Tibenszky Móni Lisa, a produkció kommunikációs vezetője az MTI-nek.
A fesztivál nyitányaként augusztus 3-án este Cinemagic címmel válogatás hangzik el ismert filmek népszerű zeneszámaiból. A produkció alatt óriás LED-falon a zenéhez illő filmrészleteket is láthatnak a nézők.
Augusztus 10-én latin hangulat várja a város közkedvelt terére kilátogatókat, a zenekaron kívül táncosok is gondoskodnak arról, hogy röpke kétórányi időre - legalább gondolatban - ellátogathasson a közönség Spanyolországba vagy a napsütötte Kubába.
A következő, augusztus 16-i zenés hétvégét a nosztalgia jegyében szervezték. Az est folyamán népszerű operettek, musical részletek, slágerek csendülnek fel a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek előadásában zenekari kísérettel, a fiatal karmester, Hámori Máté vezényletével.
Augusztus 24-én Orff ismert alkotása, a Carmina Burana hangzik el, az est karmestere a japán Izaki Maszahiro lesz. A nyáresti Parti-Túra záró akkordjaként augusztus 30-án a Regionális Katonazenekari Fesztivál részesei lehetnek a koncertlátogatók. Ezúttal három karmester kezében lesz a pálca: Izaki Maszahiro, Válóczy Gyula és Molnár János fogja dirigálni a csaknem 200 tagú zenekart.
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évben hagyományteremtő kezdeményezésként indította el a Parti-Túra - Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivált, amely nagy közönségsikert aratott a szolnoki és vidéki nézők körében egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére