Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 20. 07:23, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Ostromolják a határt: összefognak a magyarok és az osztrákok

Ostromolják a határt: összefognak a magyarok és az osztrákok

Hetedével csökkent az illegális határátlépők száma Győr megyében.

Az osztrák és a magyar belügyminisztérium megegyezett abban, hogy az illegális határátlépők elleni közös akciókat nemcsak a határ közelében hajtják végre. Borsa Csaba, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti vezetője azt mondta: „nagyon hasznos és nagyon gyors intézkedés volt, amelynek megvannak már az eredményei". A hétvégén Komárom-Esztergom megyében és Tatabányán is tudtak elfogásokat végrehajtani. A brit, a francia és az olasz bevándorlási politika szigorodása miatt egyre inkább Ausztria a bevándorlók célállomása. Sokan az első néhány év után a családot is átszöktetnék.

„Mind Szerbia, mind Románia irányából folyamatos erősödést érzünk a migrációban, főleg a közép-ázsiai térségből érkező migránsoknál" - tájékoztatott Borsa Csaba, hozzátéve: az afgánok, pakisztániak és indiaiak száma kezdett megemelkedni, illetve az elmúlt időszakban ismét feltűntek a koszovóiak. Mint fogalmazott: „komoly kihívásoknak nézünk elébe, nemcsak a külső, de a belső határokon is".
A Hír TV szerette volna megtudni azt is, hogy március 15-én miért büntették meg a magyar autósokat a határtól néhány kilométerre, mielőtt osztrák autópálya-matricát vásárolhattak volna az első benzinkútnál, az osztrák tisztek azonban nem álltak kamera elé. Magyar kollégáik tudtak az ellenőrzésekről, de nem kívánták kommentálni. Volt olyan magyar autós, akit 120 euróra büntettek az osztrák rendőrök a sztrádamatrica hiánya miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.