Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Március 31. 11:36, vasárnap | Helyi
Forrás: Police.hu

Összehangolt akcióban a határsértők ellen

Összehangolt akcióban a határsértők ellen

Hat határsértőt állítottak elő a megyei rendőrök 2013. március 30-án. Voltak akik taxival, voltak aki vasúton, de olyanok is akadtak, akik internetes útitársként akartak illegálisan Nyugat-Európába utazni.

Öten jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni, továbbutazásukhoz szükséges okmány pedig egyiküknél sem volt.

A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök egy német honosságú Volkswagen Passat személygépkocsit állítottak meg az M1 autópálya 172. km. Szelvényében 2013. március 30-án, a délutáni órákban. A járműben utasként helyet foglaló mali és elefántcsonparti állampolgárok csupán a debreceni befogadó állomás területére érvényes kártyával igazolták magukat. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a járművezető és német honfitársa mellé - egyik utas - internetes útitársként szegődtek az érvényes úti okmányokkal nem rendelkező külföldiek.

Késő este, az autópálya alosztály járőrei állítottak meg egy magyar taxit az M1. autópálya 162. km szelvényében. A jármű koszovói utasai csak koszovói személyigazolvánnyal tudták igazolni magukat. Egyikükkel szemben Magyarország által elrendelt beutazási és tartózkodási tilalom volt érvényben.

A hegyeshalmi vasútállomáson a mosonmagyaróvári határrendészek egy algériai állampolgárt szállítottak le a szerelvényről. Humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezett, amely nem jogosította fel a férfit, hogy Bécsbe utazzon.

Sopronban a GYSEV pályaudvaron egy pakisztáni állampolgárral szemben intézkedtek a járőrök. Kiderült hogy a férfi a debreceni befogadó állomás lakója és csupán a tábor területére érvényes kártyával tudta igazolni magát.

A hat külföldivel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.


Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.