Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Szeptember 08. 10:34, hétfő | Helyi
Forrás: MKC SE

Összefoglaló a hétvégi kézilabda mérkőzésről

Összefoglaló a hétvégi kézilabda mérkőzésről

MKC SE – Dunaújváros Kohász KA 21:22 (12:16)

A Dunaújváros Kohász KA csapatát láttuk vendégül a bajnokságban, első hazai mérkőzésünk alkalmával. A nagy múltú ellenfél és fiatal csapatunk végletekig kiegyenlített és tempós mérkőzést varázsolt a Mosonszolnoki Sportcsarnokba. Mindezt, persze megkoronázta a fantasztikus közönség, akik változatos rigmusokkal segítették a Lajta-parti város fiatal kézilabdázóit. E kettő együtthatónak köszönhetően páratlan meccsélmény kerekedett az eseményből.
Kezdő felállás: Szemerey Zsófi – Jana Knedlikova, Gyimesi Kitti, Kurucz Ivett, Tóth Gabriella, Dombi Luca, Hajtai Vanessza


A mérkőzés java részében a Dunaújvárosnál volt az előny, de jelentős vezetést csak egyszer sikerült kiharcolniuk. A pihenőt megelőző nyolc-tíz percben csapatunk visszakapcsolt, és volt ahol hat góllal is lemaradt ellenfeléről. Róth Kálmán félidei eligazítása viszont láthatóan rendet tett a fejekbe, hiszen nem sokkal a pihenő után, ismét partiban tudhattuk magunkat a két pontért. A második játékrész további része fej-fej melletti küzdelmet hozott, de a végjátékhoz érve, az izgalom a tetőfokára hágott. Köszönhetően annak, hogy hatalmas hajrában voltak a lányok és annak, hogy több alkalommal is döntetlent mutatott az eredményjelző.


Kettős érzelmekkel tekintünk a mérkőzésre, hiszen sajnálatos, hogy olyan közel volt a siker, és így akár a győzelem (nem csupán a pontosztozkodás). Ugyanakkor öröm, hiszen felemelő látni, hogy már most mennyien buzdítják szívből játékosainkat.
Akik lemaradtak a mai eseményről, azok holnap (09.08) megtekinthetik azt teljes hosszában a Mosonmagyaróvár TV esti híradóját követően (19.00-tól).

Mestermérleg
Róth Kálmán: A racionális a pontosztozkodás lett volna. A Dunaújváros játékán meglátszott, hogy kikapott az első forduló során, így tényleg mindent bevetve harcolt a győzelemért.
Mátéfi Eszter: Küzdelmes mérkőzés volt. Azt hiszem a hazai gárda bravúros győzelmét követően magabiztosan várta az összecsapást. Nekünk volt javítani valónk, hiszen az első fordulóban két góllal kikaptunk. Ezúttal viszont a csapatom megmutatta, hogy nem hiába végeztünk tavaly negyedik helyen a bajnokságban. Még akkor is, ha nagyon nehéz és küzdelmes mérkőzés volt, én úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet.
Gólszerzők
MKC: Hanczvikkel Zsanett 7(7), Tóth Gabriella 4, Sandra Filipovic 3, Dombi Luca 3, Kurucz Ivett 2, Hajtai Vanessza 1, Jana Knedlikova 1. Vezetőedző: Róth Kálmán
DKKA: Bulath Anita 5(1), Vincze Melinda 4, Takács Dusmáth 4, Azari Fruzsina 3, Ferling Bernadett 2, Berta Nikolett 1, Kamper Olívia 1, Takács Bianka 1, Hosszú Boglárka 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter
Kiállitás: (H) 8 perc, (V) 10 perc
Hétméteres: (H) 9/7, (V) 3/1

Utánpótlás eredmények
Ifjúsági korosztály, Ikrény Sportcsarnok (11.00)
MKC-Dunaújváros 26:24 (12:11)

Junior korosztály, Ikrény Sportcsarnok (13.00)
MKC-Dunaújváros 28:23 (14:15)

Kelecsényi Ákos

MKC SE

kommunikációs vezető

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.