Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 27. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Országos tisztifőorvos: a szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni

Országos tisztifőorvos: a szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni

- mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.
Látható, hogy már a közösségi terjedés a jellemző - fogalmazott Müller Cecília, alapvető szabálynak nevezve, hogy az emberek bárhová csak egészségesen menjenek.

Arra kérte az időseket, hogy magukra is vigyázzanak. Kerüljék a zsúfolt helyeket; ha korán vásárolnak be, már sokat tettek a saját érdekükben - jegyezte meg.

A szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni. "Nagyon szeretnénk elkerülni" a szigorításokat - jelentette ki az országos tisztifőorvos.

Hozzátette: mindenki élni akarja a megszokott életét. Ugyanakkor megjegyezte, hogy természetesen létezik egy eljárásrend, vannak tervek különböző esetekre.

Javasolt sokat tartózkodni a szabadban a pandémia idején, a sportolás jót tesz - hangsúlyozta Müller Cecília. Ugyanakkor azt mondta, hogy a romló időjárás miatt az emberek fokozottan "beszorulnak" a szűk terekbe, ezért komolyan kell venni a maszk használatát.

Hétvégén többen el tudnak menni moziba, szórakozóhelyre, üzletbe. Ahol nem tartható a másfél méteres távolság, fontos a maszkhasználat, amelyet sok helyen jogszabály is előír.

Senki nem tudhatja, hogy hordozza-e a vírust tünetmentesen, ezért lényeges az óvintézkedések betartása. Fontos vigyázni azokra, akiknél magas a kockázata annak, hogy súlyosan, akár halált okozva zajlana le a fertőzés - jelezte az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília közölte, hogy a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, amely a pandémia felszálló ágában van. Egyre nő a kórházban ápolt emberek száma: már 589-en szorulnak kezelésre - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.