Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 04. 14:35, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Óriási eltérés is lehet a sírhelyárak között Magyarországon

Óriási eltérés is lehet a sírhelyárak között Magyarországon

Több mint ötvenszeres különbség is lehet a magyarországi sírhelyárak között, a temetés helyszínétől függően a sírhelyek és urnafülkék megváltásának díja 11 ezer és 600 ezer forint között van

- derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából végzett országos felmérésből.

A legmagasabb árat a sírhelyért a fővárosban kell fizetni, a temetési kellékek - urna és koporsó - azonban nem Budapesten a legdrágábbak.

A legolcsóbb koporsó 14 ezer forintos ára - Vas megyében - a legdrágább urnáéval vetekszik, Budapesten 6 ezer forinttól kapható urna, de a legolcsóbb koporsóért ennek sokszorosát, 85 ezer forintot kell fizetni. A legolcsóbb, Vas megyében kínált 4600 forintos, és a legdrágább, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elérhető 170 ezres urna között 37-szeres az árkülönbség, az olcsóbb urnák átlagára 9 ezer forint országosan.

Budapesten a koporsóár felső határa 350-380 ezer forint, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 390 ezer forint is lehet. Szinte mindenütt kapható koporsó 100 ezer forintért vagy olcsóbban, ez alól csak a Győr-Moson-Sopron megye jelent kivételt, ahol 140 000 forintba kerül egy egyszerű koporsó.

A biztosító megjegyzi, hogy egyre többen, főleg az idősebb korosztályból már jó előre takarékoskodnak a temetésre, közülük egyre többen kötnek speciális, úgynevezett kegyeleti biztosítást.

Címkék: ár, sírhely, temető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.