Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 05. 12:19, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Orbán Viktor kitüntetést adott át Degenfeld-Lindner Máriának

Orbán Viktor kitüntetést adott át Degenfeld-Lindner Máriának

A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adta át Orbán Viktor miniszterelnök Degenfeld-Lindner Máriának pénteken Budapesten.

Áder János köztársasági elnök a magyar kultúra megőrzése és megismertetése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, a magyar borászat hírnevének öregbítéséért, valamint munkahelyteremtő tevékenységéért adományozta a kitüntetést Degenfeld-Lindner Máriának, aki férjével 1994-ben elhatározta, újjáéleszti a Degenfeld-szőlőbirtokot Tokaj-Hegyalján, amelynek történelmében a német-magyar származású Degenfeld grófi család fontos szerepet töltött be birtokaival.
Degenfeld-Lindner Mária komoly munkát végzett annak érdekében, hogy a tokaji borvidék hírneve és elismertsége méltó maradjon az ott termett szőlő minőségéhez, és egyúttal megújuljon a 21. század keretei között - hangzott el életútja ismertetésekor.
Az Országházban tartott ünnepségen Orbán Viktor azt mondta, Degenfeld-Lindner Mária sokat tett Magyarországért, a tokaji Degenfeld-tradíció újjáélesztése pedig egy másfél évszázados családregény méltó folytatása.
A Degenfeld család a nehéz politikai körülmények ellenére sem szakadt ki a nemzet kötelékéből, és amikor lehetőség volt rá, visszatértek Magyarországra, újra megalapozták a birtokot, újjáélesztették a családi hagyományt - hangsúlyozta méltatásában a kormányfő, hozzátéve: "most már nemcsak azt láthatjuk, miként lehetséges romjaiból újjáépíteni egy gazdaságot, hanem arra a kérdésre is választ kaphatunk, mit jelent a bor- és szőlőkultúra ma, 2013-ban Magyarországon".
A miniszterelnök beszélt arról is, a magyar nagyasszonyok hagyománya végigvonul a magyar történelmen, hiszen "gyakorta volt úgy, hogy vagy maguk az asszonyok tartották meg vállukon az országot, vagy ők segítették a férfiakat ahhoz, hogy megtarthassák vállukon Magyarországot".
Degenfeld-Lindner Mária beszédében elmondta, az 1990-es évek közepe óta dolgoznak azért, hogy fejlődjön a borászatuk, és hogy a külföldi piacokat is meggyőzzék Tokaj adottságairól. Hozzátette, büszkék borászati birtokukra és kastélyszállójukra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során