Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Április 13. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját

Önismeret - a legnehezebb utazás...

Önismeret - a legnehezebb utazás...

Egy műhelymunka margójára, avagy öt egyszerű lépés, amivel megnőhet az önbizalmunk.

A „Mutass Utat! 2015” 3. előadásán többek között a belső önismeret, valamint a családi harmónia témája került terítékre a Thermal Étterem asztalain.

Ám mielőtt belefognék az élménybeszámolóba és a hétvégi események leírására, hadd osszam meg azokat a gondolatokat Olvasóinkkal, amelyekkel mi szembesülünk, mint szervezők, s ami miatt változtatunk, módosítunk – vagy nem - egy-egy témakör kiválasztásánál.

  • Először is tisztában vagyunk azzal, hogy médiaként „csak” az lenne a szerepünk, hogy függetlenül tájékoztassunk a város és környékén zajló eseményekről.
  • „Mutass Utat” programunk célja nem az, hogy mi álljunk ki a nyilvánosság elé, hanem az, hogy bemutassuk azokat az előadókat, oktatókat, példájukkal előttünk álló Mosonmagyaróvár és környékén élő személyeket, akik további kapcsolatfelvételek által sokat segíthetnek az egyes problémák megoldásában. Ez a mi „útmutatásunk” lényege és szerepe!

Merjük és akarjuk is felvállalni, hogy a sokszor talán személytelennek tűnő tájékoztatások, hírek és tudósítások mellett jó hangulatú, családias központú, mindemellett tanulságos rendezvényeket szervezzünk az Olvasók minél sokrétűbb tájékoztatására. Hiszen hogyan lehetne jobban értesülni egy-egy probléma megoldásáról, ha egy előadót nem személyesen, közvetlenül az előadása után tudunk megszólítani?
Ezért kérünk minden kedves Olvasónkat, hogy bátran ajánljon nekünk témát, amiről szívesen hallana és kérdezne! Jöjjön el rendezvényeinkre – mindegyik ingyenes előadás! -, érezze jól magát és tájékozódjon mindenkinél előbb és gyorsabban az Őt érintő problémák megoldásairól!


És most térjünk vissza a szombati eseményünkre…
Az április 11-én megszervezett előadásunk – melynek címe: „Boldog családot mindenkinek!” - résztvevőinek igazi műhelymunkában volt részük. Volt itt önismereti teszt, szerep-vállalás (vagy nem vállalás!), szerep-azonosulás, rajz-elemzés, színterápia, melyet mind Bősi Éva egészségfejlesztő és szociálpedagógus előadása alatt hallhattunk illetve tapasztalhattunk. Mindezt játékos formában, igazán vidám hangulatban.

A délután második részében pedig Bosveld Gyöngyi coach és személyi tréner vette át a csapat-építő szerepet és vezetett be a modern család fogalmának történeti hátterébe. Gyöngyi külön kitért arra is, hogy nemzetközi tapasztalatai alapján mi, magyarok milyen érdekes megvilágításban éljük mindennapjainkat, s összehasonlítást tettünk más európai népek családmodelljeivel is.

Mégis mi az, amit egyszerűen elsajátítva könnyen és gyorsan változtathatunk életünkön?

  1. Dicsérjük magunkat, teljesítményünket! – A boldog ember másoktól függetlenül tud boldog lenni, elégedett saját teljesítményével, és nem függ attól, hogy valakinek megfelel-e vagy sem.
  2. Az ítélkezés helyett válasszuk a toleranciát, és máris elindulunk egy bizonyos lelki fejlődés útján! – A magabiztos és boldog embernek nincs szüksége arra, hogy ítélkezzen mások felett. Az ítélkezés ugyanis nem más, mint saját magunk hasonlítása mások felé, miközben félelmet sugárzunk.
  3. Fogadjuk el tökéletlenségünket! – Nincs jó és rossz ember vagy tulajdonság. Állapotok vannak, melyeken – ha akarunk – változtathatunk. Mindenki a saját felelőssége és belátása szerint. Egy fő szabály van: soha ne a másikat akarjuk változtatni! Azt mindig saját magunkkal kezdjük!
  4. Kételyeink miatt gyakran válhatunk bizonytalanná. – Önmagunk szükségleteinek hajhászása helyett figyeljünk néha kicsit a körülöttünk élőkre! Dicsérjük őket szívből és őszintén! Mert minél több elismerést adsz a világnak, másoknak, annál értékesebbnek fogod érezni magad!
  5. Merjünk NEM-et is mondani! – Ha nehéz valakinek nemet mondanunk, akkor növekszik a szervezet stressz hormon szintje és ez tartósan lenyomhatja hangulatunkat. A nemet mondás tehát egészséges dolog!

Az estet a Thermal Étterem erre a délutánra készített családi menüje zárta, melyben 3 fogás 3 féle variációja várta a családokat. Az asztalunknál az erdei gombaleves, a fogas kapormártással, a desszertek közül pedig a banán split kapta a legtöbb „Hmmm...”-t. Köszönjük az Étterem munkatársainak, hogy hónapról-hónapra kedveskednek a „Mutass Utat!” rendezvény résztvevőinek valamilyen kedvezményes csomaggal.

Találkozzunk legközelebb május 16-án! További részletek és információ itt: info@infomovar.hu

szerk.: Nemes Claudia

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.