Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 19. 11:32, kedd | Belföld
Forrás: mti

Öngyilkos lett egy férfi a sopronkőhidai börtönben

Öngyilkos lett egy férfi a sopronkőhidai börtönben

Felakasztotta magát egy fogvatartott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben július 6-án, az esettel kapcsolatos belső vizsgálat nem tárt fel személyi állományi mulasztást

- tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a férfi jogerős büntetését töltötte az intézményben, amikor öngyilkosságot követett el. A fegyház és börtön személyzete talált rá, de az azonnali és szakszerű segítségnyújtás ellenére sem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség a helyszíni vizsgálat során kizárta az idegenkezűséget.

Hozzátették: a büntetés-végrehajtás fokozott figyelmet fordít a fogvatartottak mentális egészségének megőrzésére. Már az intézetbe kerüléskor pszichológusok és reintegrációs tisztek vizsgálják meg az elítélteket, felmérik családi körülményeiket és pszichés állapotukat, ezek figyelembevételével sorolják be őket különböző biztonsági kockázati csoportokba.

A reintegrációs tisztek és a pszichológusok rendszeresen foglalkoznak a fogvatartottakkal, figyelemmel kísérik kapcsolattartásuk rendszerességét és minőségét, ösztönzik őket a tanulásra és a börtön által szervezett szabadidős tevékenységekben való részvételre, amelyekkel csökkenthetik azokat a tényezőket, amelyek önkárosításhoz vezethetnek.

Minden börtönben lelkészek is dolgoznak, hozzájuk szintén fordulhatnak a fogvatartottak, s rendszeresek az istentiszteletek és a lelki gondozások.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.