Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Június 06. 19:30, csütörtök | PR

Ön is házat venne a lottóötösből?

Ön is házat venne a lottóötösből?

2019 tavaszán egymást érték a rekord nyeremények, és gyakori beszédtéma lett, ki mire fordítaná a főnyereményt a lottón.

Mivel erősen megdrágultak az ingatlanok az elmúlt másfél-egy évben, izgalmas kérdés, voltaképpen most mire is elég egy-egy nyeremény.

Egy társasház befektetés még az utódoknak is

Igaz, májusban ‘csak’ 344 millió forint a várható főnyeremény, de pár hónappal korábban addig halmozódott az elvihető összeg, amíg 3,6 milliárd forintra nem ment fel. És egy ilyen csúcs nyeremény lényegében bármikor újra felbukkanhat, ha nem húzzák ki egy darabig az öt nyerőszámot.
Gondolkozott már azon, Ön mit venne 3,6 milliárdból, vagy akár 344 millióból?
2019-ben akár egyben el is költhetnének 3,3 milliárdot az ingatlanpiacon: egy 36 lakásos társasház vásárolható meg ezért a pénzért a VI. kerületben.
Bükkösdön egy 24 szobás, 2400 négyzetméteres, barokk stílusú kastély is beszerezhető, és a 3,6 milliárdból 800 millió még a zsebünkben is maradna.
Ha kicsit kevesebbért néznénk ki magunknak házat, a Normafán vásárolhatunk jelenleg 2,37 milliárdért ingatlant. Ez utóbbi igazából egy sorház, amely 5 családi házat foglal magába - igaz, medence csak egy van a kertben mindenki számára -, és hipermodern megoldásokkal épült nemrég.

Száznál több ingatlanra is elég

Valamivel több pénzért egy egész település összes új ingatlanát megvásárolhatnánk. Például Felsőörsön, a Balaton partján 41 ingatlant lehetne megvásárolni 2019 tavaszán 3,34 milliárdból.
Az ingatlan.com kiszámolta, hogy 3,64 milliárdba kerül most összesen Szekszárd összes eladásra kínált ingatlana, azaz 199 szekszárdi házba vagy lakásba tudnánk egyszerre bevásárolni magunkat.

Többszáz millióért négy szoba - létezik

Elvitték a rekord nyereményt, és éppen 344 millióval kell megelégednünk?
Kicsit kevesebbért például a Belvárosban, az Egyetem téren kapunk 5 szobás lakást, vagy Újlipótváros meg nem nevezett részén költözhetünk ennyiért egy 2 szoba és plusz 2 félszobás ingatlanba. Látható tehát, hogy a divatos környékeken hihetetlenül megemelkedtek az árak.

Még mindig tart a magas árak ellenére az ingatlan vásárlási boom, és a felújításoknak is nagyon nagy trendje van. Rengetegen vesznek fel jelenleg hitelt különböző ingatlan célokra, mivel a magas albérlet díjak miatt a lakáskiadás is jövedelmező üzletág.
A lottónyereményből vett ingatlanjainkat netán kiadnánk?
A legmagasabb hozamot most az olcsóbb, kevésbé preferált városrészek hozzák, például Soroksár vagy Csepel. Itt aránylag többet hoz vissza a befektetés árából a lakás, mintegy 7 százalékos a hozam, míg a Belvárosban ugyanez az érték 4,5 százalék. Ha kiadnánk tehát, akkor nem a fenti drága ingatlanokba fektessünk - akár lottón, akár más úton szereztünk tőkét.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 09. 13:10, péntek | PR

Átfolyós villanybojler kisokos

Ahogy a neve is sejteti, a berendezés nem tárolja a vizet, hanem folyatás közben melegíti azt. Na de milyen modellt válasszunk? Milyen teljesítményt? Egyáltalán, mit kell tudni? Válaszok következnek.

2019. Augusztus 09. 13:08, péntek | PR

A kisebb ingatlanok menők a nyaralóövezetekben is

Az ingatlanárak emelkedése magával hozta azt, hogy a többség a kisebb lakások és házak iránt érdeklődik, hiszen egyre inkább azok megfizethetőek. Nemcsak Budapesten, vidéken is jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk.

2019. Július 24. 11:44, szerda | PR

A mindennapok hőseit támogatja ismét a Hankook Indul az abroncsadományozási program.

Idén már nyolcadik alkalommal hirdeti meg Abroncsadományozási Programját a Hankook Tire Magyarország Kft. Az egész országra kiterjedő kezdeményezéssel a vállalat a társadalom számára meghatározó szerepet betöltő közhasznú szervezetek