Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 23. 15:44, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Október 23. - Megemlékezések a 301-es parcellában

Október 23. - Megemlékezések a 301-es parcellában

Több százan, magánemberek, civil szervezetek és politikai pártok képviselői látogattak el az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulóján a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájában lévő '56-os emlékműhöz szerdán.

A Fidesz-frakció nevében Selmeczi Gabriella szóvivő és Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke koszorúzta meg a központi emlékművet, valamint Nagy Imre és az ismeretlen áldozatok sírját.
Selmeczi Gabriella a koszorúzás után újságíróknak azt mondta, fontos, hogy ne csak megemlékezzenek, hanem át is éljék az 1956-ban történteket, és a következő generáció is megismerje a forradalom történéseit. Iván László azt hangsúlyozta, azt szeretnék tolmácsolni a jövő nemzedékének, hogy volt és van értelme a hősiességnek, hősi halálnak.

Az Együtt-PM szövetség nevében Somfai Ágnes fővárosi közgyűlési képviselő és Jávor Benedek független országgyűlési képviselő helyezte el a megemlékezés virágait a központi emlékműnél. Jávor Benedek azt mondta, külön meg kell emlékezni a pesti srácokról, akik veszélybe sodorva magukat, kiálltak a szabadságért. Ők a forradalom után tömegesen elhagyták az országot, mert nem láttak perspektívát, most ugyanez a veszély fenyeget, ezért minden pártnak azért kell dolgoznia, hogy az országban tartsák a fiatalokat - fogalmazott.
Virágokat helyezett el és megemlékezett Nagy Imréről és mártírtársairól a 301-es parcellában Szili Katalin volt házelnök, a Közösség a Társadalmi Igazságosság párt nevében.

Szintén fejet hajtottak a mártírok előtt Fodor Gábor és Mécs Imre, a Magyar Liberális Párt politikusai. Mécs Imre egykori halálra ítélt beszédében azt hangsúlyozta, csak a szabad ember tud szembenézni a múltjával. Fodor Gábor, a Liberális párt elnöke arról beszélt, 1956 üzenete az, hogy a kommunista Nagy Imre, a liberális Bibó István és a konzervatív Mindszenty József együtt akart szabad és demokratikus országot.


A Jobbik országgyűlési frakciója nevében Gaudi-Nagy Tamás a párt országgyűlési képviselője Mansfeld Péter sírjánál helyezett el koszorút szerda délután.

Címkék: október 23

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során