Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Június 12. 09:39, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Okmányok nélkül, taxival utaztak a határsértők

Okmányok nélkül, taxival utaztak a határsértők

Az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelő közelében tartóztatták fel a járőrök azt a két magyar rendszámú taxit, amelynek külföldi utasai illegálisan akartak Ausztriába jutni.

A mosonmagyaróvári határrendészek 2013.06.10-én este fél nyolckor az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében ellenőrizték a magyar forgalmi rendszámú taxit. A BMW-t egy budapesti férfi vezette, négy külföldi utasával Ausztriába tartott. Az autóban utazó algír, szír és két marokkói férfi a magyarországi jogszerű tartózkodáshoz és a tovább utazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkezett. A huszonéves külföldiek ellen tiltott határátlépés szabálysértése miatt indult eljárás.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal járőrei 2013. június 11-én hajnalban, a hegyeshalmi közúti határátkelőnél igazoltatták a magyar forgalmi rendszámú taxi budapesti vezetőjét és három utasát. Az autóban utazó három koszovói fiatalember sem tartózkodási, sem érvényes tovább utazási okmánnyal nem rendelkezett. Az illegális migránsok ellen tiltott határátlépés miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség.

A külföldi határsértők ügyében a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgári Hivatal folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.