Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Március 12. 10:42, szombat | Belföld
Forrás: mti

Nyolcezer igazoltatás 24 óra alatt a vonatokon

Nyolcezer igazoltatás 24 óra alatt a vonatokon

Vasútbiztonsági ellenőrzési akció keretében több mint nyolcezer embert igazoltatott a rendőrség 24 óra alatt, 55 emberrel szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedést is tettek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton közölte honlapján, a police.hu-n a Railpol elnevezésű nemzetközi művelet eredményét. E szerint a csütörtök reggel 7 órától péntek reggel 7 óráig tartó, polgárőr szervezetek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. közreműködésével lebonyolított akcióban 1426 alkalommal vonatokat, 639 esetben pedig állomásokat ellenőriztek.

A fokozott ellenőrzésen a hatóságok 8381 embert igazoltattak, és 55-tel szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedést is tettek, 18 ember esetében illegális migráció miatt. Lopás közben 4 embert értek tetten, míg kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésének gyanújával 14, garázdaság miatt 2, egyéb bűncselekmények miatt 17 állampolgárral szemben intézkedtek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket