Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 07. 08:51, szombat | Helyi
Forrás: Flesch Központ

Nő a központban a Flesch Központban

Nő a központban a Flesch Központban

Harmadik alkalommal készül a Flesch Központ Nők Napja a Flesch Központban, avagy „Nő a Központban” című rendezvényére.

2020. március 7-én 14.00 órától, ahogy azt megszokhatták, minden program a Hölgyekről szól, nem csak Hölgyeknek!

Az elmúlt évek sikerprogramjai mellett a szervezők ismét olyan előadásokkal készülnek, amik segítségül lehetnek, megkönnyíthetik mindennapjainkat. Segítséget kapni jó, mint ahogy adni is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tavalyi évben, ezen a rendezvényen elindított kampányunk, a CIKLikUS-krízis, melynek célja az utcán, vagy mélyszegénységben lévő, akár anyaotthonokban, krízisszállásokban élő nők megsegítése. A mosonmagyaróvári Krízisambulanciával közös felhívásunk eredménye bizonyította, hogy szükség van a segítségre, így a szervezők ebben az évben is arra kérik a rendezvényre érkező hölgyeket, hogy hozzanak magukkal egy csomag egészségügyi betétet, tampont, amivel felbecsülhetetlen mértékű segítséget nyújtanak nehezebb körülmények között élő társaiknak.

Március 7-én, délután két órától kiállítók sokaságával találkozhatnak a Flesch Központba érkezők. A szépségiparban dolgozó mesteremberek várják a tanácsért hozzájuk fordulókat, így lehetőség lesz az egyik legnépszerűbb programon való részvételre, melyre helyszíni regisztráció szükséges. Gyere és próbáld ki a Pierre René PROFESSIONAL termékeit és győződj meg róla személyesen, hogy miben más a professzionális smink!

Tökéletes smink – workshop

Komáromi Mónika kettő órától sminkszín tanácsadással készül, melynek során kitesztelt színtípus alapján megnézi azokat a sminkszíneket, amelyek előnyösek az egyén számára. Sorra veszi az ajánlott rúzs, pirosító, szemhéjfesték, színeket, személyre szabottan, pár percben megnézi, hogy a vendégeknek a hideg vagy a meleg színek állnak jól, és az alapján készülhet el a sminkjük, amit profi sminkesek készítenek el.

Képzett sminkesek elkészítik a vendég egyéniségének legmegfelelőbb sminket, hogy átélhesse a tökéletes harmóniát. Legyen az egy hétköznapokra szánt, vagy egy alkalmi smink a Pierre René PROFESSIONAL termékeivel könnyedén megvalósítható minden variáció. A személyre szabott, profi smink elkészítésére 13.30 órától van lehetőség regisztrálni.

Tanácsadással készül Nyitrai-Mészáros Krisztina pár és család-terapeuta, Göncz-Varga Judit a Lélekgyurma Műhely létrehívója arcelemzéssel várja a hölgyeket. Mindkét programra helyszíni regisztráció szükséges.

14 órától Piller Kata LoveYourBelly - a Szétnyílt hasizom ellenszere

A LoveYourBelly speciális hasizomfejlesztő gyakorlatai a szétnyílt hasizommal szemben veszik fel a harcot. Cél a megelőzés és a kezelés. Hogy mi a szétnyílt hasizom tünete?

Várandósságot követően a pocak még mindig annyira kidomborodik, mintha a 4-5 hónapban, áldott állapotban lennél, amit folyamatos derékfájás kísér. A core izmok elveszítik eredeti funkciójukat, a gerincedben deformitás alakul ki, a gerinc természetes anatómiai íve eltűnik, melyből mozgás és tartásbeli egyensúlytalanság alakul ki. A Linea Alba elvékonyodik, megnyúlik, az egyenes, hasizmok közötti távolság kiszélesedik, és a hasizmok kicsúsznak két oldalra, rés keletkezik a hasfal közepén. Nem lesz, ami megvédje, megtámassza a hasüregi szerveket, a terhek a gerincre és a gátizmokra hárulnak ebből fakadóan gátizom gyengeség is kialakulhat. A gyakorlatokkal a kialakult hasfali sérüléseket regeneráljuk, növeljük a hasizom tömegét, s ezzel együtt összehúzzuk az egyenes hasizmokat és megakadályozzuk a sérvek kialakulását.

Aki szeretne megbizonyosodni arról, hogy van-e hasfali sérülése, az előadást követően lehetőség lesz has vizsgálatra, ami, egyénenként kb. 2-3 percet vesz igénybe. A vizsgálatra helyszíni regisztráció szükséges.

15 órától Cserháti-Herold Janka Összhangban a ciklusunkkal: termékenységtudat a mindennapokban

A menstruáció és a menstruációs ciklus egészen fiatal kortól határozza meg a női létet. Leginkább elhallgatott mondatok, tabuk és viccesnek gondolt cinikus megjegyzések jellemzik a fontos témát. Pedig a ciklusunk igazából a hormonjaink csodálatos összjátékát, a testünk évszakszerű változását jelenti, amelynek mélyebb megismerésével hatékony rendszerre tehetünk szert a mindennapjainkban. Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktató előadásain és tanfolyamain a falak ledöntésére esküdött fel: kék helyett vörös vérzéssel és egy alig ismert tudás magjaival.

16.00 Csog Blanka Minden, amit nem akartál tudni a gyerekedről

Kétségtelen, hogy a média fontos a szexuális minta közvetítésében és bőségesen foglalkozik is szexuális témákkal. Így fordulhat elő, hogy a gyerekeknek hajszálpontos ismereteik vannak olyan dolgokról, amelyek jóval meghaladják értelmi és érzelmi szintjüket. Bár sok mindent tudnak, elbizonytalanodnak, nemegyszer kínzó kérdések merülnek fel bennük, úgy érzik, magukra vannak hagyva problémáikkal. Bárhogy is legyen, a gyereknek a szülő marad a legfontosabb kapcsolódási pont. Minden szülő maga dönti el mikor és hogyan beszélget a szexualitásról a gyerekével … legfontosabb a folyamatos párbeszéd.

Az előadást kiskamasz, kamasz gyermekek szüleinek ajánljuk! Helyszíni regisztráció szükséges, melyre 13.30 órától van lehetőség!

A nap zárasaként Nőnapi Talk Show várja az érdeklődőket a Színházteremben 17.30 órakor. Az elmúlt évhez hasonlóan, idén is igazi különlegességgel zárul a rendezvény. A színháztermi beszélgetésre vendégül hívjuk O. Cser Zita koreográfust, vendégünk lesz a népszerű házaspár, Ördög Nóra és Nánási Pál. A színháztermi előadást a bal alsó galériában kivetítjük.

Az esten közreműködik az Flex Art Tánccsoport és a Hen House Zenekar. Az est moderátora Bencsik Tibor, Bicsek lesz.

A rendezvény az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.