Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Február 26. 12:15, péntek | Helyi

Nincsenek lezárt játszóterek, csak javításra váró játékok

Nincsenek lezárt játszóterek, csak javításra váró játékok

Szalaggal zártak le néhány játékot a város valamennyi játszóterén, ez azonban nem a járványhelyzet miatt volt szükséges, hanem a karbantartási munkák miatt.

Az 56-os emlékparknál lévő játszótér néhány játékát kordonnal szalagozták körbe, sokan azt gondolták a vírus miatt vannak lezárva, pedig csak a felújításra szoruló játékokat szalagozták körbe a munkák idejére a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársai. Itt 3 játékot kellett javítani, kettőt pedig ki kellett venni a földből, mert már elhasználódtak.

A hatóságok is felülvizsgálják a játékokat három évente, ilyenkor minden játszóteret és játszóeszközt átnéznek, hogy biztonságosak-e, illetve megfelelnek-e az előírásoknak. Amennyiben veszélyesnek minősítik az egyes eszközöket, kötelező javítani őket.

Mosonmagyaróváron mintegy 20 játszótér található, körülbelül 170 játékkal. Mostanra a hiányosságok nagy részét már javították, már csak 1-2 játékot kell javítaniuk azután pedig azokat is biztonsággal használhatják a gyerekek. A városüzemeltető arra kéri a lakókat, hogy a körbekerített játékokról a karbantartásig ne szedjék le a szalagokat, mert ezek a játékok esetenként balesetveszélyesek is lehetnek.

Fotók:https://www.facebook.com/DrArvayIstvan

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 11:19, csütörtök | Helyi

Kerékpárokat gyűjt a Rotary Club a házi gondozóknak

A Rotary Club Mosonmagyaróvár kerékpárokat gyűjt a városban dolgozó idősek, illetve betegek ellátását végző ápolóknak, gondozóknak, hogy megkönnyítsék a napi munkájukat.

2021. Április 21. 15:36, szerda | Helyi

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Több csomópont is megújul a jövőben, aminek célja, hogy megkönnyítsék a város közlekedését. A Cserháti utca és Malomszer kereszteződésében, mintegy 80 millió forintból jelzőlámpás csomópontot építenek még az idei évben.

2021. Április 20. 11:19, kedd | Helyi

Több mint négymillió forint értékű hamis ruhát találtak a pénzügyőrök

Hegyeshalomnál ellenőrizték a pénzügyőrök azt a kamiont, amiben több mint négymillió forint értékű hamis ruházati terméket találtak.

2021. Április 16. 16:24, péntek | Helyi

Féltékenységből verte meg barátnőjét

A napokban érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy volt barátja súlyosan bántalmazta a fiatal nőt.