Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 11. 10:00, kedd | PR

NHP – három betű, számtalan lehetőség

NHP – három betű, számtalan lehetőség

A bankok és pénzintézetek manapság bőségesen ellátnak minket különböző hitelopciókkal. Sok esetben kifejezetten specifikus felhasználási területeket jelölnek meg, azonban szabadabb mozgásterű kölcsönök is léteznek.

Az NHP kifejezetten a vállalkozások számára kínál kedvező hitellehetőséget.

NHP és ami mögötte van

Az NHP rövidítés sokaknak ismerősen csenghet, ám nem árt feloldani a rejtvényt. A betűk nem mást takarnak, mint a bankok által kínált, úgynevezett Növekedési Hitelprogramot. Annyi ebből azonnal világos, hogy egy hitellehetőségről van szó, ám a növekedés sok mindenre igaz lehet, így jobb, ha még inkább kikristályosítjuk a képet. Az NHP alapvetően mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínál kedvező hitelopciót, melyet különböző területeken használhatnak fel.

A hiteligénylés alapfeltételei meglehetősen világosak: a vállalkozás létszáma nem haladhatja meg a 250 főt, ahogy a nettó árbevétel pedig az 50 millió eurót, ezen felül pedig fontos, hogy az állami/önkormányzati tulajdonrész maximum 25%. Ha ezek rendben vannak, máris folyamodhatunk a rendkívül alacsony, max. 2,5% éves kamattal rendelkező hitelért. A felhasználási kör viszonylag széles, hiszen a cégek a befolyt összeget fordíthatják pl. eszközvásárlásra, korszerűsítésre, munkabér finanszírozására stb. Emellett azonban egyre népszerűbb opció az, hogy az NHP összegét céges ingatlan vásárlására fordítják.

Saját irodát kedvező hitelből

A vállalkozásoknak megítélt NHP keretből egyre többen gondolkodnak hosszabb távú befektetésekben. Ennek egyik legjobb módja pedig a saját ingatlan vásárlása. Ez – tekintve, hogy vállalkozásoknak szánt hitelről van szó – természetesen irodákat, vagy komplett irodaépületeket jelent. Legyen szó bármelyikről, a kínálat igencsak bőséges és az erre specializálódott cégek és oldalak már külön NHP szekcióval is rendelkeznek, ahol a hitelből megvásárolható ingatlanokat sorakoztatják fel.

Ha saját irodahelyiséget szeretnénk, a hitelprogram remek lehetőség, hiszen a fix kamatozásnak köszönhetően könnyen kiszámítható lesz a törlesztés, melyet cégünk könnyedén kitermelhet a teljes futamidő alatt. Arról nem is beszélve, hogy egy saját iroda megléte hosszútávon jóval takarékosabb megoldás, mintha csak bérelnénk azt. Emellett komoly befektetésnek számít még, ha az NHP összegét egy teljes irodakomplexum megvásárlására fordítjuk.

Ez persze egy jóval komolyabb befektetés, ám a megtérülés valószínűsége is óriási. Az irodaépületen belül található irodákat bérbe adhatjuk, ezzel is segítve a hitel törlesztését. Egyben természetesen a saját központunkat is berendezhetjük az épületben. Egy ingatlan szinte mindig jó befektetés, ilyen léptékben pedig hosszú évekre biztos hátteret kínál. Az NHP tehát ideális opció mindazok számára, akik nagyobb távlatokban gondolkodnak és egyértelmű céljuk a növekedés, illetve a fejlődés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről