Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Augusztus 09. 07:24, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nem tudja megfizetni 150 millió forintos önkormányzati hitelét a Karolina Kórház?

Nem tudja megfizetni 150 millió forintos önkormányzati hitelét a Karolina Kórház?

Mosonmagyaróvár polgármestere szerint hiba volna, ha az új kormány azokon a kórházakon kezdené a konszolidációt, amelyek az elmúlt években semmilyen intézkedést nem tettek a költségeik csökkentésére, és a működésük ésszerűbbé t

Szabó Miklós azután fogalmazott így, hogy a szaktárca valamennyi fekvőbeteg-szolgáltató intézménytől és fenntartójuktól adatszolgáltatást kért az adósságállomány pontos mértékéről. A minisztérium azt várja az információktól, hogy végre kiderüljön, mekkora tartozásokat is görgetnek maguk előtt a kórházak valójában.

"Összesen 310 millió forint tartozása van a kórháznak, ebből 150 az önkormányzat által nyújtott hitel, amit 2010 év végéig kellene visszafizetni, de tudjuk azt, hogy erre keresztet vethetünk" - mondta a fenntartó önkörmányzat vezetője.

A területi ellátás második szintjén álló mosonmagyaróvári kórháznak emellett 60 milliós faktoringja, és mintegy 100 millió forintnyi beszállítói tartozása is van, ezek közül azonban egyik sem haladja meg a 30 napos fizetési határidőt. A fenntartó önkormányzat az elmúlt években erőn felüli hitelekkel segítette az intézmény talpon maradását, de átvilágításra, karcsúsításra és osztályösszevonásokra is kötelezte az igazgatót, hogy az eladósodást megfékezze.

Szabó Miklós polgármester, Mosonmagyaróvár, független

"Azt nem tartanám szerencsésnek, ha azokat a kórházakat konszolidálnák, amelyek semmilyen intézkedést nem tettek annak érdekében, hogy a költségeiket csökkentsék, és a működésüket ésszerűbbé tegyék, és büntetnék ezáltal azokat a kórházakat, vagy önkormányzatokat, amelyek ezt már korábban részben, vagy teljes egészében megtették."


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.