Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 20. 03:00, péntek | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Nem szabad másra gondolni, csak a bajnoki címre

Nem szabad másra gondolni, csak a bajnoki címre

Interjú Tilinger Tamarával

Nagyot húzott az EU-FIRE Mosonmagyaróvár Tilinger Tamara leigazolásával. Az irányítóként és átlövőként is bevethető játékos igazi egyéniség a pályán és azon kívül is. Tudása az NB I-ben is kiemelkedik a mezőnyből, és remélhetőleg jövőre újra ott láthatjuk majd őt a legjobbak között az MKC csapatában.

„Az általános iskola alsó tagozatában ismerkedtem meg a kézilabdával – kezdte Tamara a visszaemlékezést. - Sportos családból származok, a nővérem és az apukám is kézilabdázott. Kijártam a nővérem meccseire, felvettem a szerelését, megismerkedtem a labdával, így pedig gyorsan beleszerelmesedtem a kézilabdában. Elkezdtem én is játszani, és ennek már húsz éve. Egy darabig társas táncoltam is, de amikor dönteni kellett, akkor a kézilabdát választottam.”

A döntés beigazolódott, olyannyira, hogy Tilinger előbb a magyar főiskolai válogatottal világbajnok lett, sőt a felnőtteknél is bemutatkozhatott. Aztán jött 2010. október 6-a és egy olyan sérülés, amiből nem volt könnyű visszatérni.

„Soha életemben nem gondoltam volna, hogy velem történhet valami. A sérülésem napját sohasem fogom elfelejteni. A Vác ellen játszottunk a Fehérvárral. Vezettem a labdát és kiléptem jobbra, és ott már éreztem a bajt. Elmondhatatlan fájdalmaim voltak, mintha térd alatt levágták volna a lábamat. Keresztszalag szakadást szenvedtem és kilenc hónapig tartott a felépülésem. Azt a pillanatot senkinek sem kívánom.”

„Nagyon céltudatos embernek tartom magam. Sajnos a sérülések terén sok mindent átéltem már, de sohasem adtam fel. Egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy feladjam a kézilabdázást. Egy orvosban bízok meg 100%-osan Dr. Abkarovits Gézában, aki az ország egyik legjobb sportsebésze. Rajta kívül sokat köszönhetek a személyi edzőmnek, aki rengeteget foglalkozott és foglalkozik még most is velem.”

Tamara minden sérülés leküzdött és visszatérése után ismét meghatározó tagja lett a Fehérvárnak.

„Sok szép dolgot átélhettem már a kézilabdapályán. A legkedvesebb ezek közül a 2014-es EHF-Kupa elődöntő, amikor 10 másodpercen múlott a döntőbe jutásunk (a dán Esbjerg ellen 51-51-gyel, idegenben lőtt több góllal jutott a döntőben, Tilinger a két meccsen 16(!) gólt dobott). Az örök élmény marad a hangulat miatt és azért, mert a csapat is nagyon egyben volt.”


„Imádom az állatokat főleg a lovakat és a kutyákat. Van két szőrös gyermekem is Lola és Mázli, ők a mindeneim.”

A kiváló játékos nyáron érkezett Mosonmagyaróvárra, ahol fontos láncszeme a feljutásért harcoló csapatnak.

„Egy percig sem bántam meg, hogy Mosonmagyaróvárra igazoltam. Voltak megkereséseim más csapatoktól is, sőt szerettem volna kipróbálni magam külföldön, de ez nem jött össze. Így kötöttem ki Óváron, ami jó döntésnek bizonyult. Örülök, hogy megint együtt játszhatok a legjobb barátnőmmel, Horváth Bettivel, de nem csak ezért igazoltam ide. A klub profi, a közeg kiváló, és úgy érzem mi is egyre jobban teljesítünk.”

„Horváth Betti még 2010-ben jött Székesfehérvárra, akkor ismerkedtünk meg. Életre szóló barátság lett a dologból. Mindig tartottuk a kapcsolatot, akkor is, amikor Betti Dunaújvárosba, majd Budaörsre igazolt. Szinte minden nap beszéltünk, és mindenben számíthattunk egymásra.”

„Nem szabad másra gondolni, csak a bajnoki címre. Ennek a csapatnak mindenképpen nyernie kell, sőt szerintem veretlenül kell feljutnunk az első osztályba.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.