Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Január 13. 13:30, csütörtök | Helyi

#nem luxus táska - rászoruló nőknek segítenek

#nem luxus táska - rászoruló nőknek segítenek

Nem luxustáska szlogennel indult országos kampány januárban a nők támogatásáért.

A kampányban arra buzdítanak minden segíteni vágyót, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött higiéniai termékekkel.

Mosonmagyaróvár is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit már harmadik alkalommal szerveztek meg. A városban Kocsis Angéla gyűjti a táskákat, a Bohém Tanyán, kizárólag szerdánként reggel 9-től délután 3 óráig. A nem luxus táska program célja, hogy olyan alapvető higiéniai termékekkel lássák el a szegényebb nőket, amiket nincs lehetőségük megvásárolni.

Kizárólag alapvető létfontosságú higiéniai termékeket várnak, mint például az egészségügyi szárnyas betét, szappan, tusfürdő, sampon, testápoló vagy kézkrém, maszk, kézfertőtlenítő, fogkefe fogkrém, dezodor valamint egy kedves személyes üzenet. Ezeket a táskákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével rászoruló nők kapják majd meg.

Mosonmagyaróváron eddig több tucat táskát ajánlottak már fel. Kocsis Angéla a férfiakat is arra buzdítja, hogy segítsenek. A megvásárolt higiéniai termékeket ugyanis a gyűjtőponton női táskákba teszik. A nem luxus táska kampány január 31-ig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.