Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 05. 11:19, péntek | Helyi

Nem kaptak elég oltóanyagot a háziorvosok

Nem kaptak elég oltóanyagot a háziorvosok

Február 4-én kezdték el a 80 év felettiek koronavírus elleni oltását a Karolina Kórház-Rendelőintézetben, ahol minden zökkenőmentesen zajlik. A háziorvosok azonban felháborodtak, ugyanis nem kaptak elég oltóanyagot.

A héten kezdődött az ütemezett oltása a 80 év feletti időseknek a kórházban. Az oltási proktokoll szerint a kórházhoz tartozó minden háziorvosi körzetből - a tervek szerint 33-ból - várhatóan 6 embert kell a kórháznak beoltani.

- Nagyon nagy segítséget kapunk a polgármesterektől, ugyanis megszervezték az emberek szállítását. Ez az egyik legjobb megoldás, hiszen így nem terheljük a betegszállítókat. A településekről kisbuszokkal érkeznek a Vízpart utcai intézetbe, ahol megkapják a vakcinát. Csütörtök délutántól indult az oltás, ami eddig zökkenőmentesen zajlik - mondta el Dr. Bertalan István kórházigazgató.

Az időseket így a Vízpart utcai Rehabilitációs osztályon kialakított oltópontban oltják ütemtervszerűen. Azért került át a Csaba utcából az oltópont, mert a Rehabilitációs osztály sokkal tágasabb, kényelmesen várakozhatnak az idősek és ha bárki rosszul lenne bizonságosan el tudják látni. Az igazgató szerint eddig senkinél sem tapasztaltak szövődményeket. Azok kaphatják meg ebben a szakaszban az oltást, akik előzetesen elektronikusan vagy levélben regisztráltak.

A házirovosokhoz is megkapták a listát arról, hogy saját körzetükben kik azok, akik regisztráltak és jogosultak. A háziorvosok dönthetnek arról, hogy a listáról kiket küldenek - egészségügyi vagy egyéb okok miatt - a kórházba, hogy ott kapják meg az oltást.

Emellett azonban a háziorvosok is beadhatják a koronavírus elleni vakcinát. Információink szerint Mosonmagyaróváron három házirovos kapott vakcinát, azonban ők sem annyit amennyit szerettek volna. Közülük senki sem akart nyilatkozni, azonban azt elmondták, hogy felháborodtak azon, hogy nem kaptak elég oltóanyagot. Az egyik háziorvos azt mondta, kiértesítette a 80 év feletti betegeit, 38 emberből 32-en regisztráltak is. Ebből azonban csak 10 embert tud beoltani, ugyanis nincs elég vakcina. Hasonló a helyzet Jánossomorján is, megszervezték az idősek oltását, a tervek szerint 10-10 vakcinát kapott volna minden háziorvos, a közösségi oldalon azonban tájékoztatták a lakókat, hogy mégsem indul el az oltás a városban, ugyanis nem kaptak oltóanyagot.

A Karolina Kórház megkapta a kért adagot, így ott zökkenőmentesen zajlik az oltás. Információink szerint a kórház Pfizer, míg a háziorvosok Moderna-vakcinákat kapnak. Azt azonban, hogy mikor jutnak elegendő oltóanyaghoz a háziorvosok egyelőre nem tudni, a lakosság türelmét kérik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.