Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Április 17. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Nem engedélyezett a Móvár név használata

Nem engedélyezett a Móvár név használata

Mosonmagyaróvár város önkormányzati rendelete Mosonmagyaróvár város nevéről, címeréről, körpecsétjéről, zászlajáról, lobogójáról, logojáról és azok használatáról.

A 12/2016. (IV.4.) önkormányzati rendelet kiterjed minden természetes és jogi személyekre, szervezetekre, tudományos, irodalmi, művészi vagy egyébként közszerepléssel járó tevékenységet végzőkre akik (amelyek)

Mosonmagyaróvár város nevét,címerét, zászlaját, lobogóját vagy logoját
tevékenységük során, vagy működésükkel összefüggésben használják.

Természetes személy esetén kötelező feltétel a mosonmagyaróvári lakó- vagy tartózkodási hely, jogi személy esetén pedig a városban bejegyzett székhely, telephely vagy fióktelep-cím.

Természetes személyek, jogi személyek és más szervezetek tevékenységük során vagy működésükkel összefüggésben engedéllyel használhatják a Mosonmagyaróvár, Mosonmagyaróvári, Magyaróvár, Magyaróvári, Óvár, Óvári, Moson, Mosoni közigazgatási megjelölést, illetve nevet (továbbiakban: név), vagy a név toldalékos változatát az alábbi esetekben:
a) létesítmény elnevezésébe,
b) cégelnevezésbe (cégszövegbe),
c) üzleti nyomtatványra,
d) védjegyre,
e) szabadalom címébe,
f) árubélyegre, áruminta és áru jelzésére,
g) sajtótermék címfeliratába,
h) internetes portál létrehozásához domainnévbe és
i) megkülönböztető jelzőként történő felhasználására.

A Móvár név használata, illetve felvétele nem engedélyezhető.

A névhasználatra vonatkozó kérelmet a polgármesterhez kell benyújtani, aki a névhasználat engedélyezéséről, valamint az engedély visszavonásáról átruházott hatáskörben dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.