Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 08. 09:29, csütörtök | Helyi

Nehéz helyzetet teremtett a járvány a mosonmagyaróvári kertbarátoknak

Nehéz helyzetet teremtett a járvány a mosonmagyaróvári kertbarátoknak

Nehéz időszakot élnek a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének tagjai a koronavírus járvány miatt. A második hullám óta szinte minden tervezett rendezvény, előadás elmaradt.

Szeptember elején még saját kertjükben megtermelt zöldségeiket, gyümölcseiket és virágaikat mutatták be a mosonmagyaróvári kertbarátok a hagyományos Termény- és Virágkiállításon a Flesch Központban. Ez volt az egyik utolsó programja tavaly a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének.

A koronavírus járvány második hulláma miatt azonban be kellett szüntetniük a programjaikat. A terménykiállítás után még két előadást meg tudtak tartani.Az egyiket Madarak a kertben címmel Nagy Kornél tartotta, a másikat a kimlei kertbarátok elnöke. Ezután a programok között szerepelt a városházán, majd a Báger tónál tett kirándulások kisebb létszámban.

Idén csak szabadtéren talákoztak a tagok, elsétáltak a Duna-partra, a Biczóhoz és megtekintették a Báger-tónál lévő új futópályát.

- Már mindenki nagyon várja a találkozásokat, de a járvány sajnos még mindiog tombol - mondta el Jáni Lajsos, aMosonmagyaróvári Kertbarátok Körének elnöke.

Ennek ellenére pozitívan állnak az elkövetkezendő hónapokhoz. A kertbarátok tervei között szerepel például megtartják az elmaradt előadásokat, de évente kétszer kirándulásokat is szerveznek, melynek keretében meglátogatják a társkertbarát szervezeteket.

Bíznak abban, hogy a járványhelyzet enyhülése után ősszel meg tudják látogatni a becsehelyi kivi és füge ültetvényt, amit egy szlovéniai kirándulás követne egy orchidea farmra. A kertbarátok elnöke hozzátette nehéz helyzetben vannak, hiszen nonprofit egyesületként szinte csak pályázati forrásokból, és cégek támogatásából tartják fenn a szervezetet, ezek a források azonban az idei évben a járvány miatt elapadtak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 16:24, péntek | Helyi

Féltékenységből verte meg barátnőjét

A napokban érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy volt barátja súlyosan bántalmazta a fiatal nőt.

2021. Április 14. 12:55, szerda | Helyi

Újraindul az online kölcsönzés a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Hétfőtől, vagyis április 19-től ismét lehet online kölcsönözni a Huszár Gál Városi Könyvtárból.

2021. Április 14. 12:32, szerda | Helyi

Másfél milliót érő cigi a sofőröknél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Hegyeshalomnál mintegy másfél millió forint értékben foglaltak le cigarettát.

2021. Április 13. 09:43, kedd | Helyi

Csütörtök éjfélig várja az SMS-eket a NAV

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérnie kell a tervezete postázását, ha szeretné papíralapon megkapni.