Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2021. Február 09. 10:54, kedd | Helyi

Negyven darab vírusszűrő maszkkal támogatták a sürgősségi osztályt

Negyven darab vírusszűrő maszkkal támogatták a sürgősségi osztályt

A KC Struktur Kft. nemrégiben összesen negyven darab maszkot ajánlott fel a Karolina Kórház-Rendelőintézet javára, amivel a sürgősségi osztály munkatársait tudják ellátni.

Sopronban gyártják és Mosonmagyaróváron állítják össze azokat a maszkokat, amik a világpiacon is egyedülállók, hiszen szinte teljesen védenek a vírusoktól és baktériumoktól. Új innovációs maszkhoz olyan szűrőket használnak, mint amiket a lélegeztetőgépekhez is, így szinte teljes biztonságot nyújtanak.

A KC Struktur Kft. nemrégiben összesen negyven darab maszkot adott át a Karolina Kórház-Rendelőintézet munkatársainak, hogy ezzel is segítsék a kórházi dolgozók munkáját.

A maszkok kifejlesztését még márciusban kezdték meg,Kállai Miklós, Csősz Botond és Csősz Boglárka, nemrégiben pedig az értékesítés is elindult. A fertőtleníthető, bőrbarát anyagból készült maszk és a hozzá tartozó, baktériumok és vírusok kiszűrésére alkalmas filter, szinte teljes védelmet biztosít, és a klinikai teszteken is jól teljesített.

A cég már minden tanúsítványt és engedélyt megkapott a maszkra, a továbbiakban pedig várják a tapasztalatokat és az észrevételeket, hogy mindenki számára elérhető és használható maszkkal lássák el a piacot.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 12:22, kedd | Helyi

Három évig még biztosan működik a mosonmagyaróvári Tanoda

További három évre, egészen 2023. december 31-ig nyerte meg a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság támogatását a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, a Tanoda működtetésére.

2021. Március 02. 12:15, kedd | Helyi

Magabiztos győzelmet aratott az egyetemi kosárlabdacsapat

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi Nyugati csoportjának 14. fordulójában, az NKE SE ellen lépett pályára a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem. A mérkőzés végeredménye 58-91 a mosonmagyaróváriak javára.

2021. Március 01. 16:46, hétfő | Helyi

Korlátozzák az ügyfélfogadást

Korlátozottan zajlik az ügyfélfogadás a Család- és Gyermekjóléti Központban.

2021. Március 01. 09:27, hétfő | Helyi

Parkoló autónak csapódott, majd felborult - fotók

Mosonmagyaróváron a Fertősoron balesetezett egy 28 éves hegyeshalmi nő vasárnap.