Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2021. Február 11. 08:44, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Négy újonc tűzoltó lép szolgálatba Mosonmagyaróváron

Négy újonc tűzoltó lép szolgálatba Mosonmagyaróváron

Az országban összesen kilencvenkilenc frissen végzett hivatalos tűzoltó lépett szolgálatba a napokban, míg a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában tizenhat tűzoltó kezdte meg a munkát.

A megyei tizenhat újonca közül, négyen - Sárkány Soma Péter, Tóth Tamás, Szabó Róbert Lázár és Demeter Bendegúz - a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsonkság állományát erősítik majd.

A járványhelyzet miatt az új tűzoltók parancsnokaik előtt tették le esküjüket. A tűzoltók képzése a járvány ellenére is hagyományos módon zajlott, hiszen a gyakorlatorientált felkészítést nem lehet digitális távoktatás keretein belül elvégezni.

A most befejeződött öthónapos képzés két elemből tevődik össze: a rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szereztek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 12:22, kedd | Helyi

Három évig még biztosan működik a mosonmagyaróvári Tanoda

További három évre, egészen 2023. december 31-ig nyerte meg a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság támogatását a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, a Tanoda működtetésére.

2021. Március 02. 12:15, kedd | Helyi

Magabiztos győzelmet aratott az egyetemi kosárlabdacsapat

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi Nyugati csoportjának 14. fordulójában, az NKE SE ellen lépett pályára a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem. A mérkőzés végeredménye 58-91 a mosonmagyaróváriak javára.

2021. Március 01. 16:46, hétfő | Helyi

Korlátozzák az ügyfélfogadást

Korlátozottan zajlik az ügyfélfogadás a Család- és Gyermekjóléti Központban.

2021. Március 01. 09:27, hétfő | Helyi

Parkoló autónak csapódott, majd felborult - fotók

Mosonmagyaróváron a Fertősoron balesetezett egy 28 éves hegyeshalmi nő vasárnap.