Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. November 08. 07:26, szerda | Belföld
Forrás: mti

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati voksolás vasárnap: Lendvajakabfán, Tilajban és Váraszón polgármestert, Kárászon pedig egyéni listás képviselőket választanak.

A Zala megyei Lendvajakabfán a korábbi polgármester, Zsupán László (független) halála miatt tartanak időközi választást. A kistelepülésen két független jelölt, Egri Éva és Liszjákné Babolcsai Erika méreti meg magát a polgármesteri tisztségért, a választói névjegyzékben 38 szavazópolgár szerepel.

A szintén Zala megyei Tilajban ugyancsak a korábbi polgármester, Senkó József (független) halála miatt lesz időközi választás vasárnap. A megüresedett polgármesteri posztért három független jelölt indul: Hosszú Márta, Salamon László Krisztián - aki 2006 és 2010 között függetlenként már volt polgármester -, valamint Senkó Balázs, a nemrég elhunyt települési vezető fia. Tilajban 164 választópolgár adhatja le majd a voksát.

A Heves megyei Váraszón azért lesz időközi választás, mert a korábbi településvezető, Pál István László (Fidesz-KDNP) nyugdíjba vonul, ezért lemondott. A kistelepülésen Telek László (Magyar Munkáspárt) és Váraszó jelenlegi független alpolgármestere, Vincze Ferenc méreti meg magát. A település választói névjegyzékében 410-en szerepelnek.

A Baranya megyei Kárászon két egyéni listás önkormányzati képviselőt választanak vasárnap, a két helyre öt független jelölt pályázik. A település választói névjegyzékében 281-en szerepelnek.

Címkék: szavazás, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során