Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Július 04. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken

Ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken

Ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken, mivel hosszútávon tervezni elsősorban a tulajdonnal tud az ember.

Mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
Jakab István hozzátette: a szövetség keddi elnökségi ülésén felvetődött javaslat a forgalomképes, állami vagy magánföldek megvásárlására vonatkozik, céljuk, hogy a gazda tudjon versenyképesen dolgozni, művelhető táblaméreteket kialakítani.

A Magosz elnöke kiemelte: fontos, hogy minél előbb meg tudják vásárolni a földeket, mivel az idő előrehaladtával egyre inkább megjelenik, a "migrációs tőke", a tőkeerős vevők a piacon. "Ebben a hat évben még meglesznek a területalapú támogatások, most tud a gazda felhalmozni annyit, hogy beindítsa a vásárlást, le tudja tenni a saját erőt, amihez megfelelő hitelkonstrukció kell" - mondta Jakab István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.