Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Június 09. 08:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Naponta egy hátizsáknyi értéket loptak

Naponta egy hátizsáknyi értéket loptak

A mosonmagyaróvári rendőrök elfogtak három román állampolgárt, akik magyarországi tartózkodásuk alatt több alkalommal loptak élelmiszereket, parfümöket és ruházati termékeket.

A rendőrséget az egyik mosonmagyaróvári üzlet értesítette 2016. június 7-én a délutáni órákban arról, hogy a helyszínen visszatartanak három személyt, mivel a bolt eladói felismerni vélték őket korábbi lopások elkövetőiként. A járőrök a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították D. R. G. 44 éves, S. M. E. 20 éves és D. C. P. 29 éves román állampolgárokat.



Elszámoltatásukkor mindhárman elismerték, hogy Magyarországon és Ausztriában is több alkalommal loptak különböző üzletekből. A gyanúsítottak elmondták, hogy 2016. május 31-én érkeztek hazánkba, majd Levélen szálltak meg. Innen indultak el 2016. június 5-ig mindennap vonattal Bécsbe lopni. Naponta egy hátizsáknyi értéket tulajdonítottak el, majd 2016. június 5-én az egyik levéli boltból élelmiszereket, később egy mosonmagyaróvári bevásárlóközpontból, illetve egy üzletből telefont, ruhákat és parfümöket vittek el. A módszer mindig ugyanaz volt, megpakolták az egyikük hátizsákját, majd egy óvatlan pillanatban fizetés nélkül kisétáltak a boltokból. A parkolóban gépkocsiba szálltak és visszatértek a szállásukra.



A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a három román férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.