Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 25. 09:47, hétfő | Helyi
Forrás: MKC SE

Nagyszerű teljesítmény a kiváló Siófok ellen

Nagyszerű teljesítmény a kiváló Siófok ellen

Alapszakasz 15. forduló I Siófok I Siófok KC – MKC SE

A gyengére sikeredett első félidőt követően 180 fokos fordulatot véve küzdöttünk, miközben látványosan akartuk a sikert. Végül pedig mondhatjuk, hogy megcsináltuk. Ugyan a sikert ezúttal nem pontokban mértük, hanem reális összteljesítményben, amit a két csapat között fennálló, kaliberekben is mérhető különbség ellenére értünk el.

Jobban kezdtük az első félidőt, mint a Balaton-parti ellenfelünk. Gyorsan két gólos előnyt szereztünk, ráadásul a népes szurkolótáborunk biztatása, az egész sportcsarnokot uralta. Ugyan, ennek ellenére sem gondolhatták még a legoptimistább szurkolóink sem, hogy a siófokiak ezt majd ennyibe hagyják. Először büntetőkből egyenlítettek, majd két szerencsétlen kiállításnak köszönhetően, az emberelőnyös lehetőségeiket érvényesítve, öt góllal is megléptek tőlünk. Láthatóan nehéz időszak volt ez a csajok számára, hiszen egészen egyszerűen képtelenek voltak ellenszert találni a beton kemény hazai falra. Aztán a játékrész utolsó perceiben sikerült némileg ledolgozni az akkor már tetemes Balaton-parti előnyből, de így is a megkérdőjelezhetetlen siófoki dominancia mellett mehettek a csajok a pihenőre.

Ismét agresszíven és lendületesen nyitottuk a játékrészt. Ugyan mindkét együttes gyors egymásutánban építkezett, nekünk mégis sikerült viszonylag hamar öt gólra ledolgozni a méretes félidei hátrányt. Vékássy főszereplésével nyitott védelemre váltottunk, amivel sikerült jócskán megzavarni az ellenfelet, miközben a támadásaink is egyre átütőbbek és agresszívebbek lettek. Sajnos a siófokiak gyilkos lerohanásaira továbbra sem találtuk a megoldást, és még Stojak amúgy egyre erősödő teljesítménye sem igazán segített. A játékrész során Dombi sziporkázott több ízben is, aki hol egy lerohanásból, hol pedig egy bravúros bejátszásból volt eredményes. Elsősorban neki, és elemükben lévő lövőinknek köszönhetően sikerült már csak 4-5-6 gólos hátránnyal operálni. Egyértelmű erősödést figyelhettünk, ami ahhoz képest, hogy a 22. percben még 10 góllal vezetett ellenfelünk, egészen felvillanyozó élményként hatott. A siófokiak mintha kicsit belealudtak volna a játékba, de a mieink hatalmas küzdeni akarással, és fiatalos lendülettel építkeztek. A félidő elején jó eséllyel nem a győzelem, hanem sokkal inkább a tisztes helytállás fűthette a lányokat, ennek ellenére a végére még a pontszerzés is látótávba került. Egy nagyszerű ellenfél ellen, egy elképesztően izgalmas második félidőt követően, végül csak három góllal maradtunk alul úgy, hogy a második játékrészt 13:17 arányban nyerni is tudtuk. Ez pedig megkérdőjelezhetetlen teljesítményt, szép volt csajok!

Nem kell sokat várni, hogy újra pályán láthassuk a mosonmagyaróvári hölgyeket, hiszen jövő hét szerdán a fehérvári együttest fogadjuk a Magyar Kupa sorozat nyolcad döntőjében. Hajrá csajok!!


Mestermérleg

Hlavaty Tamás: Gyenge védelemmel kezdtünk, aminek révén ellenfelünk viszonylag egyszerű gólokkal, könnyen elhúzott tőlünk. A második félidőben viszont elképesztő színvonalon kézilabdáztunk, egy klasszis csapat ellen. Le a kalappal a fiatal játékosaink előtt.

Christian Dalmose: Örülök a 2 pontnak, de a második félidő gyenge játéka nem tetszett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.