Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Április 15. 10:16, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Nagyböjti Hangverseny Mosonmagyaróváron

Nagyböjti Hangverseny Mosonmagyaróváron

Ha Mosonmagyaróváron, a Szűz Mária Királynő és Szt. Gotthard templomba betért valaki az egyik este, igazán felemelő élménynek lehetett részese.

Nagyböjti hangversenyre került sor immár másodszor, melyen a házigazda Szent Krisztina kórus -Szalainé Sándor Katalin vezetésével-mellett a Halmos László Énekegyüttes, -Kiss Veronika és Szodfridt Gyula vezetésével- a Vissz-Hang Vegyes Kar Kiss Veronika vezényletével és a manDALa Trió hegedűs lányai vettek részt.

Közreműködött Papp Anna Rózsa és Hegyi Noémi versmondással, konferált: Várallyay Kamilla.

Az eseményt a templom plébánosa, Bodó Zoltán atya nyitotta meg, kiemelve a közelgő ünnepi események, valamint a nagyböjt jelentőségét. "A zene segít abban, hogy itt, legbelül megtaláljuk Istent, felemelve szívünket" mondta többek között és megköszönte a részvevő kórusoknak és zenészeknek, hogy elfogadták a felkérést e nemes feladatra.

A templom kiváló akusztikája és az elhangzott egyházi művek szétáradó hangulata adott meghatározó élményt a közelgő húsvéti ünnepek várásának és az azt megelőző nagyböjt jelentőségének.

A műsor zárásaként a kórusok közösen adták elő Kodály Zoltán: Stabat Mater című művét a nagyszámú közönség tetszésnyílvánítása mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 17:54, kedd | Helyi

Miniszteri látogatás az MKC kézilabdacsapatánál

Informális elnökségi ülést tartott a napokban az EU Fire-Mosonmagyaróvári KC NB I-es női kézilabdacsapatának vezetősége.

2019. Június 18. 17:46, kedd | Helyi

13. Voluta Mosonmagyaróvár

Idén is megrendezésre kerül Mosonmagyaróváron az egyre népszerűbb Voluta fesztivál. Változatos sport- és szórakoztató programokkal várják a szervezők az érdeklődőket.

2019. Június 18. 00:00, kedd | Helyi

Nemzetközi Jóga Nap

Az Indiai Nagykövetség 2019. június 22-23-án ünnepli a Jóga 5. Nemzetközi Világnapját Magyarországon. Ez alkalomból egy különleges eseménysorozat bemutatására kerül sor Mosonmagyaróváron.

2019. Június 18. 00:00, kedd | Helyi

Változik a helyközi busz menetrendje

A helyközi autóbusz-menetrend változásai miatt a következő változások lépnek életbe Mosonmagyaróvár helyi autóbusz-közlekedésében 2019. június 15-től (szombattól) kezdődően