Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. November 08. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodvill

Műszaki fejlesztések az Aqua Kft. szolgáltatási területén

Műszaki fejlesztések az Aqua Kft. szolgáltatási területén

Víziközmű cégként a mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft-nek nemcsak az ivóvíz biztosításáról és a szennyvíz elvezetéséről kell gondoskodnia, hanem az ehhez szükséges létesítményekről és hálózatokról is.

A lakosság számára sokszor nem is olyan könnyű megérteni egy-egy útfelbontás okát, noha ez a szolgáltatás biztosításához elengedhetetlen.

Az AQUA Szolgáltató Kft. működése során mindig kiemelt figyelmet fordított a kezelésében lévő közművek állapotának megőrzésére, sőt annak folyamatos javítására. A cég megalakulása óta rendelkezik hosszú távú karbantartási és fejlesztési tervekkel, az utóbbi 5-10 évben pedig kiemelten nagy hangsúlyt fektetett a stratégiailag fontos beruházásokra. Az elvégzendő felújításokat, rekonstrukciókat a tulajdonos önkormányzatokkal egyeztetve végzi az AQUA, figyelembe véve azok igényeit. Minden önkormányzat beleszólhat a területén tervezett beruházási munkákba, és a szolgáltatói, valamint önkormányzati igények összehangolásával történnek a fejlesztések.

- A rendszerek jó állapotban tartása mindenki közös érdeke, hiszen egy ilyen rendszert lényegesen költséghatékonyabban lehet üzemeltetni, ezáltal a díjakat sem kell az égig emelni – mondta el Csapó Imre, az AQUA Szolgáltató Kft. főmérnöke. - Cégünk az idei évben több mint 300 millió forintnyi beruházást valósít meg az üzemeltetési területén. Ebben található gépbeszerzés, például nagy értékű csatornatisztító gépjármű, szivattyúk és egyéb gépészeti berendezések beszerzése ugyanúgy, mint meglévő közművezetékek cseréje, vagy műtárgyak felújítása.

2012-ben elkezdődött a mosonmagyaróvári víztorony felújítása. Egyelőre a fogyasztók számára nem látható és nem látványos belső munkákat végezték el a cég munkatársai, a tervek szerint azonban az elkövetkező 1-2 évben a torony kívülről is megújulhat.

- A feketeerdei vízműtelepen tavaly elkezdődött, idén pedig befejeződött a gépészeti berendezések vezérlésének átalakítása, mellyel energia-megtakarítást értünk el, így gazdaságosabbá vált a víz kitermelése, ami hosszabb távon a költségek csökkenését eredményezi.

Az AQUA Kft. tervei között szerepel, hogy a szolgáltatási terület minden részén az ott megtermelt pénzügyi eszközök mértékéig a legfontosabb felújításokat elvégezzék. Így szinte minden, a tevékenységi területhez tartozó településen végzett a szolgáltató kisebb-nagyobb ivóvíz- és/vagy szennyvízhálózati felújításokat az idén. A cég nagy figyelmet fordít az építési munkák során arra, hogy ez a lakosság lehető legkisebb zavarásával és a lehetőségekhez képest a lehető leggyorsabban történjen. A földmunkák során próbálják azokat úgy elvégezni, hogy a gépjárművek és az ott lakók közlekedését és napi életét ne befolyásolják negatívan. A cég működésében fontos cél, hogy az általuk igénybe vett közterületeket az eredeti állapotoknak megfelelően minél előbb helyreállítsák.

- Büszkén mondom, hogy az AQUA Kft. a méretéhez és a bevételeihez képest nagyon sok beruházást valósít meg. Számunkra azért fontos a folyamatos fejlesztés, mert ez a biztonság, a megmaradás, a fejlődés záloga. A mosonmagyaróvári vízhálózatot például 10 év alatt sikerült lényegesen jobb állapotba hoznunk. Természetesen meghibásodások a továbbiakban is elő fognak fordulni, de várhatóan csökkenő számban – mondta el Csapó Imre, az AQUA Szolgáltató Kft. főmérnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.