Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 07. 08:10, hétfő | Helyi
Forrás: saját

MTE 1904 – Nagykanizsa 2 : 0 ( 0 : 0 )

MTE 1904 – Nagykanizsa  2 : 0   ( 0 :  0 )

Csapatunk előrehozott mérkőzést játszott a Nagykanizsa csapata ellen.

Csapatunk előrehozott mérkőzést játszott a Nagykanizsa csapata ellen, mivel a Badacsonytomaj elleni mérkőzést törölték, így a három pont automatikusan csapatunkat illeti. A kérdés már csak az volt,hogy sikerül-e a másik három pontot is begyűjteni. Ennek érdekébe edzőnk az alábbi kezdő csapatot küldte a pályára:

Antal L., Kovács Zs., Mészáros P., Ladiszlaidesz P., Ujvari T.( Régely L.), Németh B., Schmatovich G., Szabados G.( Antalkovics D.),Hajós K. ( Schafranek Á. ), Derdák G.,, Horváth Á.

Gólszerző: Schmatovich Gábor 50’, 80’( tizenegyes)

A mérkőzést Szvorda Melinda vezette, mint egy 200 kilátogató néző előtt.

Csapatunk kezdte jobban a mérkőzést és már az első 15’-ben eldönthette volna a mérkőzés kimenetelét, de menjünk sorrendben. Az 1’-ben Smata kapott labdát az ellenfél térfelének közepén. A labda átvételét követően két csel után védővel a nyakán vezette rá a kapura a labdát, de kisodródott és az éles szögből leadott lövését a védők szögletre rúgták. A szögletből belőtt labdára Mészáros érkezett jól, fejel megcsúsztatta a labdát, de a kapus bravúrral védett. A 4’-ben az ellenfél kapuja előtt pattogott a labda, majd Ujvárihoz került, aki kapásból lőtt, de labdája a védőkön megpattant és az alapvonalon elhagyta a pályát. A szögletet Ujvári végezte el. Belőtt labdájára Horváth Á. érkezett jól, de fejese a felső léc alsó részén csattant és szerencsétlenségéra nem a hálóba, hanem kifelé pattant. Ezt követően csapatunk kissé visszavett a tempóból, így az ellenfél 20’-ben vezetett ellentámadásánál Antal bravúrjára volt szükség, mert a belőtt szögletnél Szőke lőtt 8 méterről a kapunkra. A 23’-ben jobb oldalról elvégzett szöglettet követően a védők röviden szabadítottak fel, így a labda Németh elé pattant, aki kapásból lőtt, de a labda lepergett a lábáról és lövése jócskán fölé ment. A 26’-ben Németh játszott össze Smatával tetszetősen. Utóbbi ezt követően jól passzolt vissza a tisztán érkező Derdáknak, aki 17 méterről kapásból lőtt, de lövése a felső léc fölé ment. A 33’-ben Horváth Á. futott el a jobb oldalon, az alapvonalról pontosan adott vissza Ladiszlaidesznek , aki lövés pillanatában elcsúszott, de még így is a jobb alsó sarok felé tudta továbbítani a labdát. Az ellenfél kapusa sajnos megint a helyzet magaslatán volt és bravúrral védet. A 38’-ben az ellenfél kapusa röviden rúgta ki a labdát. Smata lecsapott rá és egy védővel a nyakán vezette rá Szekeresre a labdát, majd tízen négy méterről lőtt, de a kapus ismét jól védett. Ezt követően már nem történt érdemleges esemény az első félidőben.

Első félidő értékelés: Csapatunk egy kicsit görcsösen, idegesen játszott a győzelmi kényszer és a kimaradt helyzetek miatt, így volt olyan időszak amikor magunkra húztuk az ellenfelet, de a védőknek és Antalnak köszönhetően átvészeltük a nehéz perceket. A második félidő középkezdését követően Németh futott el a baloldalon, majd visszapasszolt Smatának, aki egy cselt követően 17 méterről a jobb felső pipát vette célba, de lövése a felsőléc és a jobb kapufa találkozásánál csattant. Az 50’-ben aztán megtört a jég. Ujvári végzett el a baloldalról szabadrúgást. A hosszú oldalra ível labdáját Hajós fejelte jól kapura. Fejese is gól lett volna, de Smata nem hagyott kétséget a nézőkbe és a gólvonal előtt még lábbal a kapu közepébe rúgta labdát 1 : 0. Az 54’-ben a Kanizsa tíz emberre fogyatkozott, mert egy ártatlan szituációnál Újvári buktatta Németh Bazsit, majd ezt követően a fel is lökte. A játékvezető mind két kakaskodót sárgalappal jutalmazta, de Újvárinak ez nem tetszett és megtapsolta a játékvezetőt, aki a második sárgalap felmutatását követően a pirosat is megmutatta, így idő előtt mehetett zuhanyozni.Az 56’-ben Smata adott vissza baloldalról pontosan vissza a középen jól érkező Ujvárinak, aki kapásból vette célba Szekeres kapuját, de a jobb sarok irányába tartó labdát a kapus bravúrral tolta ki. Az 57’-ben Smata játszott össze Németh Bazsival, aki jól adott középre. A középre adott labdára Uvári érkezett pontosan, de fejese sajnos a jobb kapufa mellé ment. A 63’-ben egy ellentámadást követően Horváth G. előtt adódott egyenlítési lehetőség,de az ötös sarkáról leadott lövését Antal bravúrral védte. Itt kell megjegyezni, hogy Antinak a mérkőzés folyamán ismét megsérült az úja és 35’ sérülten védett. A 65’-ben nagy kereszt labdával indította jól Shafraneket Németh. Shafi ezt követően jól játszott össze Smatával, aki jól helyezte vissza a labdát Shafi elé, de a kapus jó kivetődésével megakadályozta a gólszerzésben támadónkat. A 80’-ben a jobb oldalon Horváth cselezte be magát az ellenfél tízen hatásosán belülre, de a védő buktatta. A játékvezető a büntetőpontra mutatott egyből

. A megítélt tízen egyest Smata magabiztosan értékesítette félmagasan a kapu bal oldalába 2 : 0. A mérkőzés hátralévő részében több lehetőségünk is akadt még a gólszerzésre, de vagy a védők, vagy a kapus akadályozott meg ebben minket.

Összegzés: Az első félidő nehézkes játékát követően, a második félidőben egyértelművé tette csapatunk, hogy a mai napon csak is mi lehetünk a győztesek.

Jók: Antal L., Scmatovich G., Németh B. Szabados G., Derdák G.

Nyilatkozatok:

Tiba Zoltán: Az helyet, hogy az elején eldönthettük volna mérkőzés kimenetelét, magunknak tettük nehézkessé az első félidőt, de a végén még is magabiztosan és megérdemelten nyertünk és szereztünk ma összességében 6 pontot.

Koller Zoltán: .Jelen helyzetben, mindent megtettünk, de sajnos ez kevésnek bizonyult és így a hazai csapat megérdemelten nyert.

további képek a galériába:

http://infomovar.hu/kepek_lista/permalink:mte-1904-nagykanizsa-20-gratulalunk-fotozta-nagy-maria-2012-05-05/

Címkék: MTE 1904

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.