Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Március 25. 08:10, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Mosonmagyaróvárról indul a KOMP

Mosonmagyaróvárról indul a KOMP

Az idén először Érsekújváron és Bécsben is bemutatkoznak a Kortárs Művészeti Panoráma keretében a Nyugat-Dunántúlon és a szlovákiai Csallóközben alkotó képzőművészek.

Az anyaországi, illetve a szomszédos országban tevékenykedő magyar és szlovák alkotók műveiből rendezett vándorkiállítás első állomása Mosonmagyaróvár lesz.

A Szigetköz központjában április 15-én nyílik a tárlat. Onnan viszik május elején Érsekújvárra, majd június közepétől augusztus 20-ig a Balaton-felvidéken, Köveskálon láthatják a festményeket, kisplasztikákat, grafikákat és az iparművészeti alkotásokat az érdeklődők. Szeptemberben a szlovákiai Dunaszerdahelyen, a következő hónapban pedig Somorján "köt ki” a KOMP. Novemberben Győr, az év utolsó hónapjában pedig az osztrák főváros ad otthont a tárlatnak.

A KOMP széles horizontot fog át, teljesen nyitott a különféle művészi törekvésekre, megoldásokra - mondta Székely Zoltán művészettörténész, a Hansági Múzeum igazgatója az MTI érdeklődésére. „A hagyományos képzőművészeti megoldásoktól a merész kísérletezésekig mindenféle habitus megjelenik az összművészeti csoportosulásban. Egyetlen szempontot, a minőséget tekintik mérvadónak az alkotók" - fogalmazott a szakember. Székely Zoltán kiemelte, hogy a kezdeményezést támogatják a kiállításokat fogadó települések önkormányzatai. A helyi Rotary klub pedig a kezdetektől segíti a négy éve működő összefogást, s kapcsolatai révén a bemutatkozási lehetőségeket is évről évre szélesíti a művészek számára.

(MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.